Galaxy Note 5 Türkiye'de kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Galaxy Note 5 Türkiye'de Galaxy Note 5 Türkiye Fiyatı Nedir? Galaxy Note 5 telefonunun Türkiye satış iyatı belli oldu ve alıcılara duyuruldu.
 
Samsung Galaxy(Galaksi) Note 5'in Türkiye fiyatları belli oldu. İşte cihazın özellikleri ve fiyatları..
EKRAN'DA GORİLLA GLASS'A DEVAM
Samsung'un yaklaşık 5 yıldır ekran çizilmelerine karşı ürünlerinde kullandığı, cihazlarının vazgeçilmezi olan Gorilla Glass, Note 5'de de kullanılmış. Ekranı  5.7 inç boyuta, 1440x2560  piksel çözünürlüğe sahip Super AMOLED özelliklere sahip olan Note 5'in ekranı 518 ppi'e(Piksel hassasiyeti) yükselmiş.
8 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ 4 GB RAM İLE DESTEKLİ
Satış stratejisi itibariyle Note serisi, çoklu işlem kapasitesine sahip olma özelliklerine odaklanmıştı. Bu konuda imajını devam ettirmek isteyen Samsung, Note serisinin 5.nci versiyonunda da donanım özelliklerini arttırıp 4 GB RAM eklemekten kaçınmamış görünüyor.
İşlem yapabilme kapasitesini maksimum düzeyde tutabilmek için 8 çekirdekli Exynos 7420 işlemcisini cihazda kullanan Samsung, bu şekilde telefonun çoklu işlemlerde kasma, donma gibi problemlerle karşılaşmasını önlemeyi amaçlıyor. Bunun yanında Note 5'in grafik işlemcisini de geliştiren Koreli teknoloji devi, Mali-T768 MP8 grafik işlemciyle görüntüde iddalı gelmeyi planlıyor.
S PEN KIRILIYOR
Galaxy Note 5 satın alacaklar için en büyük sıkıntılardan birisi de S-Pen'in cihazda sorun çıkartıyor olması. Note 5 kullanıcılarının internet üzerinden yaptığı en çok şikayetlerden birisi olan, S-Pen'in ters takılması sonucu kırılması problemi, Samsung'u zora sokacak gibi görünüyor.  Sadece kırılma'nın olmadığı, aynı zamanda ters takılmanın cihazı da bozabileceği problemler arasında yer alıyor.
KAMERA S6 İLE AYNI
Samsung, S6 modelinde kullandığı ve çok beğenilen kamerasını Note 5'te kullanmaktan kaçınmamış. 16 megapiksel sensörü, üstün düşük ışık kalitesi, Optik Obje Sabitleme gibi özellikler ve ana ekran tuşuna iki defa basmanızla aktive olan ve sürekli elinizin altındaki kamera ile kullanımı da kolaylaştırıyor. Samsung Note 5'te S6'dan kopya kamera kullansa da yeni ürününde yazılım konusunda fark yaratmayı da unutmamış. Note 5'in yazılımı Profesyonel mod'da RAW fotoğraf çekmeye ve deklanşörü ayarlamaya imkan veriyor.
GÜÇLÜ BATARYA
Note 5'te kullanılan 3000 mAh batarya ile daha uzun süreli kullanımlar amaçlanmış olsa da, bu kadar özellik ile batarya kullanımının bir kaç saatten fazla uzamayacağı düşünülüyor. Bunun dışında hızlı  ve kablosuz şarj özelleri ise Note 5'te unutulmamış.

DEPOLAMA ALANI
Note 5'in en çok eleştirilen yönü ise 128 GB'lık modelinin ve SD kart girişinin olmaması denilebilir. Kullanıcılar tarafından daha fazla kullanım alanıyla sunulması beklenen cihaz, 64 GB'a kadar modellerle piyasada bulunuyor.
TÜRKİYE FİYATLARI BELLİ OLDU
Note 5'in Türkiye fiyatları belli oldu. Note 5 Türkiye'de 2.699 TL'den başlıyor.