Gaziantep'te saat 23.30 civarında büyük bir patlama sesi duyulduğu bildirildi. Şehrin birçok yerinde duyulan patlama sesinin Üniversite veya Karataş civarından geldiği sanılıyor. Patlama sesinin nedeni henüz bilinmiyor.

T24'te yer alan habere göre Gaziantep Pusula Gazetesi Muhabiri Mehmet Torun, "Emniyetle görüştüm, olay yeri yok. Ses şehrin her yerinden, hatta ilçelerden bile duyuldu ama patlama yeri yok. Bombalı araç olsa o kadar ses duyulmaz" dedi. Torun, bilginin henüz teyit edilemediğini belirtirken "Gölete roket atıldığı iddia edildi ama bu kadar ses çıkarması mümkün değil" ifadesini kullandı.

Belediye başkanından açıklama

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu"Gaziantep'in her tarafından duyulan patlama ile ilgili şu an şehir içerisinde herhangi bir sıkıntı yok" açıklamasında bulundu. 

Tahmazoğlu "Duyulan sesli ile alakalı emniyetimiz şu anda araştırma yapıyor net bir bilgi yok. Başka haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini de kullandı.

Fatma Şahin'den açıklama

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, patlama sesine ilişkin olarak doğrulanmış bir bilginin bulunmadığını aktardı. Şahin'in Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"#Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak."

Valilkten açıklama