Süper Ligde bu sezon oynanan 99 müsabakada toplam 320 gol atılırken, maç başına gol ortalamasının 3,23 olduğu belirlendi. Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre geride kalan 11 haftada oynanan 96 maçta en az bir gol atılırken sadece 3 maç golsüz sona erdi. Ligde şu ana kadar oynanan maçların 51’ini ev sahibi takımlar kazanırken, 26 maçı deplasman takımları galip bitirdi. 22 maçta ise takımlar birbirlerine üstünlük kuramadılar.

Atılan gollerde yabancılar açık ara önde …

Milli takımızın aldığı sonuçlar ve oynanan futbol tartışıladursun Süper Ligde atılan 320 golün 219’unu yabancı, 101’ini ise yerli oyuncuların kaydettiği belirlendi. Buna göre ligimizdeki yabancı oyuncular atılan gollerin yüzde 68’ine isimlerini yazdırırken yerli oyuncuların gol oranı ise yüzde 32’de kaldı. Bu sonuçta yerli oyuncuların takımlarında yeterince şans bulamamalarının etkili olup olmadığı tartışılırken gollerin 8’ini ise futbolcular kendi kalelerine yolladı.

Galatasaray’ı yabancılar sırtladı…

Lig lideri Galatasaray’ın attığı 26 golün 20’sini yabancı oyuncular atarken geriye kalan 6 gol ise Tolga Ciğerci’den geldi. Cim Bomun golcüsü Bafétimbi Gomis attığı 11 golle takımının gol yükünü çekiyor. Bursaspor, 22 defa ağları bulurken bu gollerin 21’ini yabancı oyuncular kaydetti. Beşiktaş’ın attığı 19 golün 14’ünü yabancı futbolcular ağlara gönderirken kalan 5 gol ise Cenk Tosun’dan geldi. Bu sezon lige çıkan Göztepe’de atılan 22 golden 18’ine yabancı oyuncular imza atarken bu gollerin 11’ini kaydeden Adis Jahovic gol krallığında oldukça iddialı durumda bulunuyor. Fenerbahçe’de ise şu ana kadar istenilen sonuçlar elde edilemezken atılan 21 golün 14’ünü 7 farklı yabancı oyuncunun filelere gönderdiği tespit edildi.

Trabzonspor’da golleri yerliler atıyor …

Yerli oyuncuların en çok göze çarptığı takım ise Trabzonspor olurken Bordo-mavililerde atılan 19 golün 12’sini yerli 7’sini ise yabancı oyuncular kaydetti. Uzun bir aranın ardından tekrar takıma dönen Burak Yılmaz attığı 7 golle öne çıkan isim oldu. En ilginç istatistiklerden birine sahip olan Karabükspor geride kalan 11 haftada 12 gol atarken, bu gollerin 10’u yabancıların ayağından geldi. Diğer iki golü ise rakip oyuncular kendi kalesine gönderdi. Böylece kırmızı mavili takımda hiçbir yerli futbolcu takımın gol yüküne katkı sağlayamadı.