Google, Nexus telefon ve tabletlerde açık bulanları ödüllendireceğini açıkladı.

Google, Londra’da düzenlenen Black Hat Mobile Security Summit 2015 etkinliğinde  Android platformu için yeni bir açık bulma programı duyurdu. Google, güvenlik uzmanlarına son seri Nexus‘lardaki güvenlik açıklarını ve ‘bug’ları bulmaları halinde 500 ile 8.000 dolar arasında ödül vereceğini açıkladı.

Katılımcılar orta seviyeli açıkları tespit edip, Google’a raporladıklarında 500 dolardan başlayan bir skalada para ödülü kazanacaklar. Ancak eğer bulun açık ciddi ise ve bulan kişi bunu bir test-case ile gösterip, yama geliştirirse para ödülü 8.000 dolar’a kadar yükselicek. Google yarışmayı her ne kadar Nexus 6 akıllı telefonlar ve Nexus 9 tabletler ile kısıtlamış olsa da bulunan ve raporlanan açıkların Android platformu için de oldukça yararlı olacağını aktarmış. Programın kuralları ve nasıl katılacağınızla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Google’ın ayrıca açık kaynak kodlu olan Android platformu  için güvenlik açıkları bulan, raporlayan kullanıcılara da ödül dağıttığı programı devam ediyor. 2010 yılından bu yana bu tarz düzenlediği yarışma ve programlar ile toplamda 4 milyon dolardan fazla ödül dağıttığını söyleyen şirket, yalnızca 2014 yılında 200 farklı araştırmacıya yaklaşık 1,5 milyon dolarlık ödül vermiş. 
Editör: TE Bilişim