GoPro, HERO4 Session darbe karşıtı kamera.

ğer bir GoPro kamera almak istiyorsanız ancak GoPro'nun HERO4 Black'te bulunan gelişmiş, profesyonel seviye özellikleri gözünüzü korkutuyorsa, bugün şanslı gününüz olabilir. GoPro, şimdiye kadar ürettiği en kullanıcı dostu kameranın tanıtımını gerçekleştirdi: HERO4 Session.

HERO4 Session'ı kullanmak, GoPro'nun diğer kameralarına göre çok daha kolay. Tek bir tuş, kameranın sahip olduğu özelliklerin çoğunu kontrol edebilmekte. Çekim tuşuna kısa basmak, kamerayı açarak video yakalamayı otomatik olarak başlatıyor. Daha uzun basmak ise, kamerayı açıyor ve Time Lapse fotoğraf çekimi moduna geçiriyor.

Daha önceki modellerde de olduğu gibi, GoPro App veya Smart Remote sayesinde kamera üzerindeki kontrolünüzü arttırabiliyorsunuz.

HERO4 Session, GoPro'nun HERO4 Black ve Silver'ına göre yüzde 50 daha küçük ve yüzde 40 daha hafif (74gr). Cihaz bir MicroSD kart girişine ve çıkartılamayan bir bataryaya (tam şarj ile 2 saat) sahip; Wi-Fi ve Bluetooth desteği sunuyor.

Küçültülmüş boyutu ve azalan ağırlığı, HERO4 Session'ın, kaykay altı gibi daha önce mümkün olmayan yerlere yerleştirilebilmesi anlamına geliyor. Ayrıca 10 metreye kadar su geçirmez olan bu cihaz, su altı kullanımlar için özel bir kılıfa ihtiyaç duymuyor. HERO4 Session, eski GoPro aksesuarları ile de uyumlu.

HERO4 Session, GoPro'nun tanınan yüksek kalite görüntü yakalama özelliklerini koruyor. 1080p videoları 60fps, 720p videoları 100fps ve 1440p videoları 30fps ile kaydedebiliyor. 4K video peşinde olan kişiler ise ne yazık ki HERO4 Black ürününü tercih etmek zorunda.

GoPro HERO4 Session, 12 Temmuz tarihinde 399 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulacak.