Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt'te terör örgütüne yönelik operasyonlarda 31 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Bismil, Hazro, Lice ve Dicle ilçelerinde 44 adreste arama yapıldı.

Güvenlik güçleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırı eylemlerinin faili olan veya bu eylemlerle irtibatı bulunan şahısların suç işledikleri malzemelerle yakalanması amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda Bismil'de 20 adreste 7, Hazro'da 6 adreste 2, Lice'de 6 adreste 3 ve Dicle'de 12 adreste 9 kişi yakalandı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise tabanca, 5 av tüfeği, 3 yivsiz kırma tabir edilen tüfek, kuru sıkı tabanca, 234 fişek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Mardin

Derik ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Zeytinpınar, Cevizpınar, Kale ve Tepebağ mahallesinde 5 evde arama yapıldı.

Operasyonda aralarında eski BDP İlçe Başkanı Vahap Çeri'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Batman

Kozluk Kaymakamlığı binasına ses bombalı saldırının ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 3 kişinin yakalandığı, olayla ilgili 2 kişinin de arandığı bildirildi.
Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Siirt

Bir ihbarı değerlendiren Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Conkbayır Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütünün dağ kadrosuna eleman sağladıkları öne sürülen Siirt Belediyesinin HDP'li meclis üyesi Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu gözaltına alındı.
Terör örgütüne gönderilmek üzere evde tutulan S.A ve C.T, güvenlik güçlerince kurtarılarak, çocukları hakkında kayıp ihbarı veren ailelerine teslim edildi.
Emniyet müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından Aytaç ve Koyuncu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Editör: TE Bilişim