Operasyonlara silahlarıyla köylüler de katılıyor. Buna ilişkin konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Biz daha çok vatandaşımıza güveniyoruz. Ters veya yanlış bir şey olduğunda bizzat arıyorlar, derhal müdahil oluyorlar. Vatanına milletine bağlı, yasalara uygun davranan insanlar. Hatta bazen terörle mücadeleyi bizzat kendileri yapmak istiyorlar, bu yönde bile talepler var. Bölge halkı onları tükürüğüyle boğacak inşallah" dedi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PKK'lıların Karadeniz'e sızma girişimlerinin başarılı olamayacağını belirterek, "Maksatları buradaki güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu'ya takviye gitmesini engellemek. Ancak emellerine ulaşamayacaklar, bölge halkı onları tükürüğüyle boğacak inşallah" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde terörle mücadele operasyonları aralıksız devam ederken, bir çok kentte olduğu gibi Karadeniz illerinden de bölgeye takviye güvenlik güçleri gönderiliyor. PKK'nın Karadeniz'de taktik değiştirip taciz eylemleri yaparak, güvenlik güçlerini bu bölgede oyalamak istediği ve bu yöntemle Doğu ve Güneydoğu'ya takviyeye gitmesini engellemeye çalıştığı iddia edildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PKK'nın Karadeniz'de son dönemde yaptığı eylemler üzerine bölge halkının bizzat terörle mücadele yapmak istediğini, bu yönde vatandaşlardan talepler geldiğini söyledi. Karadeniz'de bölge halkının teröre asla geçit vermeyeceğini, her türlü tedbirin alındığını belirten Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu:

"Vatandaşımızın endişeye kapılmasına gerek yok. Güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteğiyle buradaki birkaç tane eşkıyanın üstesinden gelecek durumda. Ayrıca bölgemiz içinde bir tehdit gözükmüyor. Sürekli teyakkuz halindeyiz. Biz daha çok vatandaşımıza da güveniyoruz. Ters veya yanlış bir şey olduğunda bizzat arıyorlar, derhal müdahil oluyorlar. Bölge halkından asla teröre destek yok. Vatanına milletine bağlı, yasalara uygun davranan insanlar. Hatta bazen terörle mücadeleyi bizzat kendileri yapmak istiyorlar, bu yönde bile talepler var."

Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen, PKK'lıların Gümüşhane ve Giresun'daki eylemlerini hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, "Giresun civarında maalesef birkaç eşkıya biraz rahatsızlık oluşturdu. Bundan maksat 'biz her yerdeyiz, buradaki güvenlik güçleri Doğu'ya ve Güneydoğu'ya takviye gidemesin' bunu amaçlıyorlar. Ancak emellerine ulaşamayacaklar. Bölge halkı onları tükürüğüyle boğacak inşallah" diye konuştu.

PKK'lılar Gümüşhane ve Giresun'da Mayıs ayı içerisinde 3 ayrı eylem gerçekleştirdi. Gümüşhane Kürtün'de 1 Mayıs'taki saldırıda baraj işçisi Adil Bülbül yaşamını yitirdi. Giresun'da 6 Mayıs'ta Çaldağ Jandarma karakoluna uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lılar, Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan'ı şehit etti. Yine Giresun'da 16 Mayıs'ta PKK'lılar Güce ilçesinde jandarma karakoluna taciz ateşi açarak kaçtı.

Köylüler silahlarıyla destek veriyor

Karadeniz'deki saldırılar üzerine güvenlik güçleri operasyonlarının Gümüşhane, Giresun ve Ordu kırsalında yoğunlaştığı, bu bölgelerde arazi arama- tarama faaliyetlerinin de sürdürüldüğü belirtildi. Özel Harekat Timleri ve Jandarma Komandoları ile köy korucularının katıldığı operasyonlara köylüler de silahlarıyla destek veriyor.