Gürcistan'ın doğrudan Çin'e uzanan demiryolu hattının bağlanacağı bir liman inşa ettiğini vurgulayan Pekşen, "Bu proje Trabzon ve Samsun'un kaybetmesi demektir. Yirmibeş yıldır mücadele ediyorum. Samsun-Trabzon-Bakü demiryolu hattının bir an önce açılması için bu yol Türkiye'nin kurtuluşudur" yorumunda bulundu...

Türkiye'nin Maarif Vakıflar eğitimine geçmesini de eleştiren Pekşen, "Bu karar eğitimde Taliban temellerinin atılması demektir. Türkiye Afganistan yolunda dramatik bir projeye teslim edilmek isteniyor" diye konuştu.

Ülkede turizmdeki 15 milyar dolarlık kayba bir de dış ticaretteki 9 milyar dolarlık kayıbın eklendiğini de dile getiren Haluk Pekşen, "AKP iktidarı bu 24 Milyar dolar kayıpla biter. Çok sayıda şirket, fabrika, adliyelerde iflas erteleme kararı almak için uğraşıyor. Söyledik: sıcak para (tefeci) büyük tuzaktır. Bedeli ağır olur. Uyuyan bir halkı uyandırmak kolaydır. Dürtersin uyanır. Asıl zor olan uyuyormuş gibi yapan halktır. Onu uyanık olmaya ikna etmek çok zordur." cümleleriyle sözlerini tamamladı.