Hamasyan'ın Ani Harabeleri'nde konser verdi bitti.

KARS (AA) - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ermenistan'ın ünlü caz piyanisti Tigran Hamasyan'ın Ani Harabeleri'nde konser vermesine tepki gösterdi. 

Karaçanta, Hamasyan'ın toplam 100 kilisede vereceği konserleri kapsayan projenin ilk ayağı olarak Kars'ta konser vermesi nedeniyle derin bir üzüntü yaşadığını aktardı.

Konserin siyasi ve sosyal mesajlar içerdiğini savunan Karaçanta, "Hiç fıtratım olmamasına rağmen bu kez isyan etmek istedim. Birileri çıkar Kars Kalesi'nde Ermeni bayrağı açar 'ne var ki turistlerdi açsınlar' denir. Birisi çıkar dünkü gibi konser verir 'ne var ki piyano çaldılar' denir" dedi. 

Karaçanta, konserde kullanılan kostümleri eleştirerek, "Hani sanat evrenseldi, hani sanat toplum için de yapılır fakat öteki oluşturulmazdı? O halde papazvari elbiselerle neden konser verdiniz? Buradaki durumu tüm vatandaşlarımızın en iyi ve en doğru şekilde bilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Sanat faaliyetlerini her zaman desteklediklerini vurgulayan Karaçanta, sanatın siyasi amaçlarda kullanılmaması gerektiğini kaydetti. 

Karaçanta, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, "Türk halkı ve onun gönüllü bekçisi olan Karslılar olarak her şeyin farkındayız. Ümidimiz bunu fark edemeyen ve kullanılmaya meyilli olan vatandaşlarımız içindir. Bizim kimseyle sorunumuz yoktur. Kimsenin de bizle olmasın. Bu güzel ramazan ayında Peygamberimizin dediği gibi 'birlikte Rahmet ayrılıkta azap vardır' herkes de buna göre davranmalıdır'' şeklinde konuştu. 

Hamasyan, birçok ülkede, toplam 100 kilisede vereceği konserleri kapsayan "Luys i Luso" projesi kapsamında Ani Harabeleri'nde sahne almıştı.

Editör: TE Bilişim