HAMİLE-GEBE Kadınlar çok dikkat etmelisiniz.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre hamile kadınlarınantidepresan hapları alması bebeği tehlikeye sokuyor. Kadınların hamilelikleriesnasında antidepresan ilaçları alması hem bebek hem de kullanan kadınlar içinoldukça riskli. Antidepresan haplarıyla ilgili bilim insanları yaptıklarıaraştırmalar sonucunda bu hapların hamilelerde düşük ve bebeğin kalbinde,beyninde ve kafatası şeklinde kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısını dasözlerine ekliyor. Kadınların hamilelikleri esnasında antidepresan ilaçlarıalması hem bebek hem de kullanan kadınlar için oldukça riskli. Yapılan biraraştırmaya göre, bu durum kadının düşük yapma riski, bebeğin kalp ve beynindesorun olma riski artıyor.

 
Kadınların hamilelikleri esnasında antidepresan ilaçlarıalması hem bebek hem de kullanan kadınlar için oldukça riskli. Yapılan biraraştırmaya göre, bu durum kadının düşük yapma riski, bebeğin kalp ve beynindesorun olma riski artıyor.
 
Araştırmayı yapan İngiliz uzmanlar, hamile kadınlarınantidepresan ilaçları almasının çocuğun düşme riskini ve bebeğin sorunlu doğmariskini artırdığı iddiasında da bulunuyor.
 
Aynı araştırmaya göre, hamilelik boyunca antidepresan ilaçkullanan kadınlarda bebeğin düşük olasılığı yaklaşık 3 katına çıkıyor.
 
Uzmanlar, antidepresan haplarının bebeğin kalbinde, beynindeve kafatası şeklinde kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısını da sözlerineekliyor.
 
2004 yılından bu yana antidepresan kullanan kişi sayısının 2katına çıktığının altını çizen uzmanlar, Sadece 2014 yılında 8 milyon kişininantidepresan ilacı reçetesi aldığını belirtiyor.
 
Depresyonun bazı durumlarda ölüm riskine dahi nedenolabileceğini belirten ekip, antidepresan ilacının dozunu azaltarak bırakılmasıgerektiğini vurguluyor. (ajanslar)