Hanzade Doğan Boyner POAŞ hakkında açıklama yaptı.

Al Jazeer'de yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Doğan Grubu yöneticilerinin de şüphelileri arasında bulunduğu POAŞ dosyasını raftan indirdi. 2008 yılında açılan soruşturma dosyası yeniden ele alındı. Bu kapsamda Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner'in şüpheli olarak ifadesi alındı.
5607 sayılı ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’ kapsamında yürütülen soruşturmanın ‘örgütlü suç kapsamında’ olduğu değerlendirildi. Bu nedenle soruşturma Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda bir savcıya verildi. Dosyayı yeniden ele alan savcılık, 2007-2008 yıllarında Petrol Ofisi’nde (POAŞ) yapılan bazı işlemlerde Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na aykırılık tespit etti. Savcılık, POAŞ’ın bazı işlemlerinde gümrük vergisini eksik ödeme amaçlı yasal olmayan işlemler yapıldığı iddiasında. Yani suçlama akaryakıt kaçakçılığı. Bu tespitler kapsamında ilk olarak dönemin gümrük görevlilerinin ifadesi alındı. POAŞ yetkililerinin o dönemdeki işlemlerinin neden denetlenmediği soruldu.
Gümrük yetkililerinin ardından soruşturma Doğan ailesine uzandı. O dönemde POAŞ yetkilisi olan Aydın Doğan’ın kızı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
Boyner'in Çağlayan Adliyesi’ndeki Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda ifadesi alındı. 13 Temmuz’da alınan ifadede Boyner, akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili suçlamaları reddetti. Doğan ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.