Nereden gelirse gelsin her alanda şiddetin karşısında olduklarını belirten Başkan Revi, “Bir futbol müsabakasının öncesinde, anında ve sonrasında toplumu gerecek ortamların yaratılmaması gerekiyor. Trabzonspor, Türk Futbolunun mihenk taşlarından bir tanesidir. Futbolun olmazsa olmaz bir değeri olan Trabzonspor’un adının şiddet ile anılmasına zemin hazırlayacak her türlü operasyon ya da provokasyona Trabzon halkıyla birlikte izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

OTORİTELER KABUL ETMİŞTİR

Başkan Revi açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Trabzonspor’umuz Avni Aker Stadı’nda çok şampiyon misafir etmiş ve aynı şekilde çok takımı da şampiyon olarak evine yollamıştır. Futbolun bir sanat olduğunu kabullenmiş bu toplumun, genç bir çocuğun bireysel hareketi ile suçlanması Trabzonspor’un futbol gerçeği ile çelişir. Özellikle bu sezon sağduyulu hakem hocalarının genel görüşü olarak Trabzonspor’un hak ettiği penaltılarının verilmediği müsabakaların pik yaptığı anları yaşıyoruz. Son Fenerbahçe maçında da bütün futbol otoritelerinin kabul ettiği üzere Trabzonspor’umuzun bir net penaltısı verilmemiştir.”

FUTBOL GERÇEĞİYLE BAĞDAŞMAZ

Trabzonspor taraftarlarını topyekun suçlamanın futbol gerçeğiyle bağdaşmayacağını özellikle ifade eden başkan Revi, “Taraftarlarımızın dünkü maçta aleyhimizdeki kararlara karşı olgun tavrı, maç boyunca görülmüştür. Konuk ekip maçın belli zamanlarında alkışlanmıştır” dedi.

Revi, Trabzonspor yönetiminin bugünden itibaren gelişmelerle ilgili olarak takınacağı tavrı ve süreci soğukkanlı bir şekilde takip edip, destek vermesi gerektiğini de belirterek “Trabzonspor yönetimi, kuşkumuz yoktur ki, kulübü hak ve hukukun en iyi şekilde koruyacaktır. Bu konuda atacağı adımları soğukkanlılıkla, birlik ve bütünlük içinde takip etmek gerekiyor” diye konuştu
Editör: TE Bilişim