Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla bu alanda çok ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Çıtırık, “Tüm illerimizi olduğu gibi Trabzon’u da yakından takip ediyoruz ve sokak hayvanları için Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları görünce çok mutlu oluyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada sokak hayvanları konusunda Trabzon’da yaşanan sorunları ve bu sorunların Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hangi çalışmalarla ortadan kaldırıldığını tek tek sıralayan Nesrin Çıtırık, “Trabzon hayvan barınağında ayrı ayrı padoglar oluşturuldu ve köpekler büyüklüklerine göre ayrıldı. Padogların üstleri tentelerle kapatıldı. Her bir padoğa hiçbir köpeğin açıkta kalmayacağı sayıda kulübe yerleştirildi. Ve kulübelerin önüne palet koyuldu. Barınakta şu an 2 veteriner görev yapıyor. Acil bir durum olduğunda tatil günü bile olsa bir telefonla gelip müdahale ediliyor. Trabzon hayvan barınağında günde en az 10 köpek kısırlaştırılıyor. Kısırlaşan köpekler küpelenerek veteriner ve gönüllü eşliğinde yasaların emrettiği gibi şehrin uygun yerlerine bırakılıyor. Bırakılan köpekler belirli aralıklarla belediye tarafından geceleri besleniyor. Kış mevsiminde özellikle devamlı besleme yapıldığına şahit olduk. Barınakta her hafta ilaçlama yapılıyor. Her yer dezenfekte edilip temizleniyor. Hastalıktan ölümler yok denecek kadar azaldı. Barınak ameliyathanesinde ekipmanlar yenilendi ve şimdi hızla kısırlaştırmalar yapıldığı gibi tedavi de yapılıyor. Barınakta köpekler kuru mama ile besleniyor. Arada kemik, sakatat veriliyor. Mamayı bilmeyen köpeklerimiz için özel kolejlerden yemekler geliyor barınağa. Yavrular için özel kuru mama veriliyor. Tüm bu çalışmaları gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi’nin Sokak hayvanları için bu denli önemli çalışmalara imza atarken ilçe belediyelerinin sınıfta kaldığını kaydeden Çıtırık “Trabzon’da ilçe belediyeleri kesinlikle ne küpeli ne küpesiz köpek kabul ediyor. Veterinerleri çalışmıyor. Belediye köpek taşımıyor, işin en zorunu seçiyor. Zehirleme ve öldürme peşinde koşuyorlar. Yaralı bir köpeği Trabzon barınağına getirmekten acizler. Ama çevrede istenmeyen köpekleri özel bir şirkete toplatıp barınağa gönderiyorlar… Gelen köpeklerin sayısı 30-40’ı buluyor. Bir ilçe 30-40 köpek göndersin ama bir tane almasın. Düşünün barınağın halini” ifadelerini kullandı.