Hazımsızlıktan yeni bir çay ile kurtulun.

Dr. Ömer Coşkun, iftardan sonra hazımsızlık yaşayan vatandaşlara mideyi rahatlatan ve sindirimi kolaylaştıran rezene çayını içmelerini önerdi.
İftarda aş yemenin çok abartıldığını belirten Dr. Coşkun, “Çok ve hızlı yemenin getirdiği rahatsızlık nedeniyle hazımsızlık ve şişkinlik meydana çıkar. O yüzden dikkat edilmelidir. Çok soğuk ya da çok sıcak yemekler yeyince hazımsızlık oluşabilir. Bilhassa yeni pişmiş bir yemeği fazla sıcakken tüketmek oldukça yanlıştır. 510 dakika kadar yemeğin soğumasını bekleyip öyle aş gerekir. Kızartma âdeta çok yağlı yiyecekler ile çok baharatlı ve acı yiyecekler de vakit zaman hazımsızlığa sebep olabilir. Hazımsızlık birçok kişinin derdidir. Hele ki Ramazan ayında tutulan orucun üstüne boş mideye yenilen yiyecekler hazımsızlık yapar. Rahat bir sindirim amacıyla mideniz boşken birden fazla yemek yemeyin, az az fakat sık sık yiyin. Eğer sizde de bu rahatsızlıklar sıkça meydana geliyorsa rezene çayını iftardan sonra 1 bardak tüketebilirsiniz” dedi.
Rezene çayının mideyi rahatlatacağını ve sindirimi kolaylaştıracağını kaydeden Dr. Coşkun, “Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri almak ve vücudunuzu güçlendirmek amacıyla tüketebilirsiniz. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken kalsiyum kemik yapısını güçlendiren bir mineraldir. Rezene çayı, laktasif etkisi ile kabızlığı önler. İftardan sonra 1 bardak tüketebilirsiniz. Aktarlarda kolayca bulabileceğiniz bir bitkidir. Bir fincan sıcak suya 12 çay kaşığı rezene tanesi ekleyin ve demlenmeye bırakın” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim