Patlamanın ilki saat 17.50 sıralarında, meydandaki platformdan 60 metre uzaklıktaki çöp kutusunda oldu. Bu patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. 4 dakika sonra bu kez on binlerce insanla dolu olan miting alanının hemen yanındaki trafonun önünde şiddetli bir patlama oldu.

BİRİ SES BİRİ PARÇA TESİRLİ İKİ BOMBA
İlk belirlemelere göre patlamalardan birinde ses bombası, diğerinde parça tesirli, çelik bilye ve çivilerle güçlendirilmiş piknik tüpüne yerleştirilmiş bomba kullanıldı. Patlamalarla miting alanında büyük panik yaşandı. Patlamadan hemen sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılar, kalabalıkta koridor açılarak önce platformun yanına taşındı, ardından ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan kol ve bacakları kopanlar oldu.

SALDIRIYA TEPKİYE TOMA’LI MÜDAHALE
Olaya tepki gösterenler, kentin en merkezi yeri olan Ofis Semti’ne yürüdü. Güvenlik güçleri, bu grubun bölgedeki resmi binalara ulaşmasını engellemek için TOMA’larla müdahale etti. Kalabalıklardan “Katiller hesap verecek” sloganları yükseldi.

ENERJİ BAKANI: TRAFO PATLAMADI
Güvenlik birimlerinden ilk anda yapılan “Trafo patladı” açıklamasına Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan düzeltme geldi: “Biz gerek Dicle Elektrik’i gerekse TEİAŞ’ı ve ilgili arkadaşları olay yerine gönderdik. Trafoda yapılan incelemelerde bu patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi. İncelemelerde, trafo kapısının içeriden dışarı doğru değil dışarıdan içeri doğru patlamadan zarar gördüğü tespit edildi. Aynı zamanda trafonun içerisinde herhangi bir tahribatın oluşmadığını gördük.”
 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 2 ÖLÜ VAR
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’da 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, ilk belirlemelere göre 100’ün üzerinde vatandaşın da yaralandığını bildirdi. Demokratik Toplum Kongresi’nden yapılan açıklamada ise iki kişinin miting alanında patlamada, bir kişinin ise düşerek hayatını kaybettiği, 316 işinin yaralandığı bilgisi verildi. 
Editör: TE Bilişim