Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve BingölCumhuriyet Başsavcılıkları'nca yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Yüksekdağ, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınan HDP'li diğer milletvekillerinin isimleri şunlar:

-Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder,

-Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Ferhat Encü,
-
Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir, Nursel Aydoğan ve İdris Baluken,
-Mardin milletvekili Gülser Yıldırım,
-Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan ve Selma Irmak,

Ankara'da HDP Genel Merkezi'nde halen arama yapılıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıkları'nın ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında olduğunun tesbit edildiği, gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili sürecin devam ettiği bildirildi. 

DEMİRTAŞ GÖZALTI KARARINI TWEET'LE DUYURDU

Demirtaş, Twitter hesabından "Diyarbakır’da evimde zorla gözaltına alınma kararı ile emniyet yetkilileri kapımdalar" dedi.

Gözaltına alınan Demirtaş ve Yüksekdağ, haziran ayında daha önce aldıkları karar gereği ifade için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na kendi istekleriyle

gitmeyeceklerini açıklamışlardı.