Huawei Mate 8 kullanılacak olan kullanıcıların her yerlerini izleyecek.

Huawei Mate 8’in firmanın yol haritasında olduğu biliniyor ancak ne zaman kullanıma sunulacağı ve tasarımı hakkında soru işaretleri var. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgiler akıllı telefonun tıpkı önceki modeller gibi Eylül ayındaki IFA etkinliğinde duyurulacağı yönündeydi. Ürünün render edilmiş görseli bazı ipuçları yakalamamıza olanak tanıyor. Bu görseldeki cihaz yeni bir metal çerçeve ve bazı küçük değişiklikler dışında Ascend Mate7’ye benzemekte. Önde ahizenin üst kısmında yer alan sensör dikkat çekiyor.

Bu sensör kamera değil, görünüşü flaşa da benzemiyor. Yakınlık ya da ışık sensörü olabileceği konuşuluyor ama bir çeşit gelişmiş sensörle karşı karşıya olabiliriz. Önceki görsellerde daha farklı bir yapılandırma vardı. Tabii önceki sızıntılardan bu döneme dek cihazın tasarımında bazı düzenlemelerin gerçekleştirilmiş olması muhtemel.

Huawei Mate 8’in 6 inç genişlikli QHD ekran, 3 GB RAM ve 20 MP ana kamera içermesi bekleniyor. Daha önce Kirin 930 SoC’den güç alacağı ifade edilen akıllı telefonda dört adet Cortex-A53, dört adet Cortex-A72 işlemci çekirdeği içeren Kirin 950 yongaseti ile Mali-T880 GPU’sunu görmemiz mümkün.