Erdoğan, "Hiçbir öncelik ülkenin, milletin bekasının önüne geçmemeli, tüm partileri sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye'nin geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. Hükümet meselesi bir an önce çözülmeli" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği, milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız.

Cumhurbaşkanlığı makamı, miletin en üst düzey temsil makamıdır. Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur.

(Genel seçimler) Bazı şeyler oldu. Yüzlerce köyden sadece bir siyasi partiye oy çıkıyor. Bunlar da soru işareti.

Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düştü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız.

Hiçbir öncelik ülkenin, milletin bekasının önüne geçmemeli, tüm partileri sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye'nin geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. Hükümet meselesi bir an önce çözülmeli.

"EN KISA SÜREDE KOALİSYON HÜKÜMETİ ÇIKMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Mevcut Meclis yapısı içinde, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin çıkmasını temenni ediyorum. Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye'nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok.      

Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir.

Editör: TE Bilişim