TSK’nın İdlib’de çatışmasızlığın kontrolüne yönelik gözlem noktaları hattı terör örgütü PYD’yi Afrin’e hapsediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’de ateşkes rejimini takip amacıyla İdlib-Afrin hattında konuşlandığı gözlem noktalarında istihkam çalışmaları sürüyor. İdlib gerginliği azaltma (çatışmasızlık) bölgesinde iş makineleri TSK unsurlarının bulunduğu noktaları savunmaya uygun hale getirmek için geceleri de çalışıyor. 
İdlib bölgesinde Reyhanlı sınırından doğuya doğru ilerleyen TSK unsurlarının oluşturduğu gözlem noktaları terör örgütü PYD’nin can damarı sayılan hattını da kesti.

PYD AFRİN’E HAPSOLUYOR 

Afrin’de yuvalanan terör örgütü PYD’nin İdlib ve Halep’e olan bağlantısı gözlem noktaları ile kesildi. PYD’nin Afrin’den tek çıkışı Esad rejiminin kontrolündeki bölgede kaldı. 

Amaç barışçıl geçiş sürecini sağlamak   

TSK’nın misyonuyla rejim ve muhalifler arasındaki ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü ve krizin barışçıl çözümü için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlaması hedefleniyor. TSK, Suriye’deki ateşkesin garantörleri Rusya ve İran ile Astana’da vardığı anlaşmalar çerçevesinde, perşembe gecesi bölgeye intikal etmişti. 

Reyhanlı’dan sınırı geçerek İdlib’e giren TSK, Afrin’in güneyi boyunca hat oluşturarak Afrin’i kuşattı.

PKK hedefleri 3-4 km mesafede 

Gözlem noktalarının 3-4 kilometre uzağında, Halep’in Afrin ilçesindeki terör örgütü PKK/PYD’nin nöbet noktaları bulunuyor. Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü içerisinde yer alan TSK unsurları ilk etapta, Afrin’in yakınlarında bazı noktalarda konuşlanmıştı.