Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinden 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar ihracatta, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında artış sağlandı.


Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, ihracatta geçen yılın 15-28 Temmuz ayına göre, bu yılın 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar yüzde 4 oranında artarken, ürün sıralamasında fındık ve mamulleri ilk sırayı alıyor.


Geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar fındık ve mamulleri ihracatında yüzde 23 oranında artış yaşanırken, darbeden bugüne kadar fındık ve mamullerinden 29 milyon 678 bin dolar döviz girdisi sağlandı.


Ürün sıralamasında yaş meyve ve sebze ikinci sırayı alırken, geçen yılın aynı dönemine göre Rusya ile yaşanan kriz yüzünden bu ürünün ihracatında azalma yaşandı. Darbe girişiminden bugüne kadar yaş meyve ve sebze ihracatından 2 milyon 557 bin dolar döviz girdisi sağlandı.


Öte yandan, Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 107 farklı ülkeye ihracat yapılırken, en fazla ihracatın İtalya, Gürcistan, Fransa, Almanya ve Polonya ülkelerine olduğu ifade edildi.

Editör: TE Bilişim