Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temayüller gereği dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından hareketlilik de başladı.

MHP İLE İLK TEMAS

Kulislerde, AK Parti ile MHP arasında da alt düzeyde temaslar kurulduğu iddiaları dolaşıyor. AK Parti’nin olası görevlendirme durumunda MHP’nin kapısını çalmaya engel bir durum olup olmadığını öğrenmek için temasa geçtiği öne sürülüyor.

CHP DE KAPISINI ÇALDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP-MHP ve HDP’yi” içeren koalisyon ihtimalini işaret etmesinin ardından Ankara’nın siyasi kulisleri hareketlendi.

CHP, “CHP-MHP koalisyonuna HDP’nin dışarıdan destek vermesi” seçeneğinin öne çıktığı tüm koalisyon seçenekleri hakkında her iki partinin değerlendirmelerinin alınması için harekete geçti.

İLK GİZLİ GÖRÜŞME

Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda CHP-MHP’nin ‘Cumhurbaşkanlığı Çatı Adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyasında görev üstlenen bazı CHP’liler, MHP’nin kapısını çalarak gizli görüşme yaptılar.

“CHP-MHP koalisyonu olasılığına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmaylarının bakışını öğrenmek” amacını taşıyan temaslara dün itibariyle başlandı. Temaslar kapsamında Ekmeleddin İhsanoğlu ile de görüşüleceği belirtiliyor.

HDP’nin, kurulacak CHP-MHP koalisyonuna dışarıdan destek verip veremeyeceğine ilişkin görüşmeleri de kısa süre içinde başlayacak. ‘Ön görüşme’ olarak nitelendirilen temaslara ilişkin ilk bilgiler ise CHP’nin dün toplanan MYK’sında ele alındı.