İlhan Cavcav: İstiklal Marşı'nın okunması yasaklansın

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, İstiklal Marşı’nın lig maçlarında değil sadece milli maçlarda söylenmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde bir futbol karşılaşmasında İstiklal Marşı’nın ıslıklanması ve yuhalanması üzerine Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’dan çözüm önerisi geldi. 

İSTİKLAL MARŞI YASAKLANSIN

Birçok insanın böyle düşündüğünü fakat bu konuda konuşmaya kimse cesaret edemediğini ifade eden emektar başkan Cavcav, kendisini cesaretle konuştuğunu vurguladı.

Cavcav "maçlarda İstiklal Marşı okunmasın" önerisine ilişkin şöyle konuştu:

"Milli Marşı’n söyleneceği yer maç başlarken sporcuların veya seyircilerin söyleyeceği yer değildir. Spor bakanımız, federasyon başkanımız bu maçlarda söylenen İstiklal Marşı’nı liglerde kaldırmaları lazım. Milli maçlarda söylenmesine saygı duyuyorum. 3. Ligde maç oynanıyor İstiklal Marşı. Gazetede okudum İstiklal Marşımıza ıslıklar çalınmış. Pek tabi bu milletin evladı olarak, bu milletin içinde çalışan bu memleketin selameti için uğraşan bir sanayici olarak yarın bir gün bu olayların çoğalması ülkemizde daha büyük kargaşalara sebebiyet verir diye düşünüyorum. Bu itibarla acilen bu bir örnektir bu bilerek veya tesadüfen yapılmış bir şeyde olsa bu kadar yerinde bir olay olmaz. Mutlaka gerekirse başbakanımız talimat vererek maçlarda söylenen İstiklal Marşı’nın sadece milli maçlarda söylenmesi aksi halde liglerde yasaklanması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.