iPhone’un hata vermesine neden olan gizemli mesaj günün konusu oldu. Duruma bakılırsa iOS işletim sistemli cihazlara Messages uygulaması üzerinden gönderilen belirli bir metin mesajı cihazların çökmesine neden oluyor. Mesaj akıllı telefon kilit ekranında iken geldiğinde ise cihaz hiçbir uyarı vermeden kendini yeniden başlatıyor. Muzip arkadaşlar tarafından gönderilebilecek mesaj iPhone kullanıcıları için büyük bir problem yaratacağa benziyor.

Daha önce de benzer sorunlarla karşılaşılmış ve sorun güncellemeler ile kısa sürede çözülmüştü. Ancak bu tip sorunların kötü niyetli kişilerce kullanımı tehlike yaratıyor. Messages uygulaması iPhone’dan iPhone’a ve Android’den iPhone’a gönderilen bu spesifik ileti ile çakılmakta ve zaman zaman akıllı telefonun yeniden başlamasına neden olmakta. İletideki mesaj dizisi hayli özel ve bu nedenle birçok kullanıcının bu hatayla karşılaşmayacağı düşünülüyor. Özel olarak hedef alınmamış bir kişinin sorun ile karşılaşmayacağı tahmin ediliyor.

iPhone'un Hata Vermesine Neden Olan Gizemli Mesaj

Problemle karşılaşan birçok kullanıcı Twitter üzerinde paylaşımda bulunmuş durumda. Mesaj birçok insana bir şekilde -muhtemelen teknoloji meraklısı muzip arkadaşları tarafından- ulaşmış görünüyor.
Editör: TE Bilişim