Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınacak 12 eski hükümlünün işe alınması planlandı. TTK Eğitim Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen kura çekiminde 6 şoför, 4 meydan işçisi, 1 aşçı ve 1 iş makinesi operatörü alımı için 336 eski hükümlü ter döktü. Zaman zaman heyecanın had safhaya ulaştığı kura çekiminde Zonguldak 2. Noteri de hazır bulundu. Açılış konuşmalarının ardından kura çekimine başlandı. Aşçı, iş makinesi operatörü ve meydan işçilerinin kura ile belirlenmesinin ardından sıra şoförler için kura çekimine geldi. Kürenin içerisinde yer alan topların karıştırılarak çekilmesi sırasında ilginç bir olay yaşandı. Arka yüzünde 117 yazan topun ön yüzünde 1 yazması üzerine salon bir anda karıştı. Hatalı olduğu belirlenen topun ardından başka toplarda da aynı durumun yaşanması üzerine salondaki tansiyon giderek arttı.

SUÇ DUYURUSU İÇİN DİLEKÇE DOLDURDULAR
Topların tek tek kontrol edilmesini isteyen eski hükümlüler, yapılan kontrollerde 111- 116 - 118- 134 ve 151 numaralı toplarda da hata olduğunu fark etti. İşçiler topları tek tek fotoğraflarken toplarda şaibe olduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere dilekçe doldurdu.
Küre içindeki topların hazırlanması işleminin TTK tarafından yapıldığını öne süren işçiler, hatanın TTK’da olduğunu iddia etti.

MÜDÜR YARDIMCISININ SÖZLERİ TANSİYONU YÜKSELTTİ
Yaşanan olayın ardından açıklama yapan TTK Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şimşek de kura çekiminin iptal edileceğini söyleyince bazı işçiler haklarının yenildiğini iddia ederek tartışmayı sürdürdü. Şimşek, “Arkadaşlar bazı toplarda çift rakam olduğu için bu günkü kura iptal olmuştur. Size bir sonraki tarih bildirilecektir. Gün ve saati söylenecektir. Yeniden kura yapılacaktır” diye konuştu.
Bunun üzerine kura ile kendi isimlerinin çıktığını söyleyen bazı adaylar ise yeniden kura çekiminin yapılmasının haklarını gasp edeceğini söyleyerek tepkisini sürdürdü. Kuradan ismi belirlenenler ise haklarını arayacaklarını söylediler.

POLİS TOPLARA EL KOYDU
Salondaki gerilimin bir süre daha devam etmesi üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi. Salona gelen polis ekipleri büyüyen tartışmada tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Polis, hatalı basıldığı iddia edilen toplara tutanakla el koyarken, yaşanan tartışma bir süre daha devam etti.
Kura çekimi; tartışmaların ardından yeniden yapılmak üzere başka bir tarihe ertelendi.