Sinemalarda bu hafta 12 Şubat 2016’da vizyona girecek filmleri sizler için derledik.

Sinemalarda bu hafta 7 yeni film vizyonda.

DEADPOOL

Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson’ın (Ryan Reynolds) bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade’in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

SESSİZ ÇIĞLIK

Ünlü bir savaş fotoğrafçısı olan Isabelle Reed, zamansız bir trafik kazası sonucu hayatını kaybedeli 3 yıl olmuştur. Reed’in anısına düzenlenecek bir fotoğraf sergisinin açılışı yaklaşırken, Reed’in büyük oğlu Jonah (Jesse Eisenberg), uzun zaman sonra babası Gene (Gabriel Byrne) ve içine kapanık kardeşi Conrad’in (Devin Druid) yanına gelir. Aynı aileden olmalarına rağmen mesafeli bir ilişkileri olan ve Isabelle’i çok farklı şekilde hatıralarında yaşatan bu üç kişiyi birbirine yaklaştırmak için Gene elinden geleni yapacaktır:

DANİMARKALI KIZ

David Ebershoff tarafından yazılan The Danish Girl adlı 2000 tarihli romandan uyarlanan film, Danimarkalı ressam Lili Elbe’nin (gerçek adı Einar Wegener) sıradışı yaşamını beyazperdeye taşıyor. Danimarka’da ünlü bir ressam olan Einar Wegener (Eddie Redmayne) erkek olarak dünyaya gelip Gerda Gottlieb ile bir erkek olarak evlense de kendisini kadın gibi hissetmektedir. Kendisi gibi ressam olan eşi Gerda’ya (Alicia Vikander) bir gün kadın model olarak poz verdikten sonra karşı cinsten ikinci bir kişiliğe bürünmeye başlar. Bütün bu süreç, Wegener’in tarihte bilinen ilk cinsiyet değiştirme ameliyatlarından birinin objesi olmasına dek sürecek, ikilinin hem özel, hem de profesyonel hayatlarını geri dönülmez bir şekilde değiştirecektir.

Çekilip çekilmeyeceği 2008’den beri konuşulan film, ilk kez 2015 Venedik Film Festivali’nde gösterildi. İlk başlarda yönetmen olarak Lasse Hallström, oyuncu olarak Nicole Kidman, Rachel Weisz, Charlize Theron gibi isimler konuşulmuştu.

DÜNYANIN EN SESSİZ KOKUSU

Birçok ilişki yaşamış, ancak artık aşktan sıkılmış, dağınık ve hoyrat bir söz yazarı olan Hakan (Rıza Kocaoğlu) ile onun en zor zamanlarında bile yanında olan, ancak hayattan fazla bir beklentisi bulunmayan Derya’nın (Tuba Ünsal) arasındaki ilişkiyi konu eden filmin çekimleri İstanbul ve Amsterdam’da yapıldı.

AŞKIN SEÇİMİ

Tıp Fakültesi’nde öğrenci olan Gabby (Teresa Palmer), yeni taşındığı sahil kenarındaki evinde yakışıklı komşusu Travis’le (Benjamin Walker) köpekleri vasıtasıyla tanışır. Travis ve Gabby’nin arasındaki komşuluk ilişkisi, Gabby’nin bir erkek arkadaşı olmasına rağmen zamanla büyük bir aşka dönüşmeye başlar. Ancak ikilinin bu aşklarını sürdürebilmesi kolay olmayacaktır, sonunda verdikleri bazı kararlar kaderlerini belirleyecektir.

Film, Nicholas Sparks’ın 2007’de yayınlanan aynı adlı romanından uyarlandı.

HESAPTA AŞK

Ezgi, internetten tanışıp sevgilisi olan Mert ile buluşabilmek için İstanbul’a gitmeye karar verir. Ancak çocuklarının her anını kontrol eden annesi böyle birşeye asla izin vermeyecek karakterde biridir. Bu nedenle arkadaşı Didem ile bir plan yapar: Plana göre Didemlerin Datça’daki yazlıklarına gideceklerini söyleyecek, orada 1 gün geçirip burada bir sürü fotoğraf çektikten sonra İstanbul’a gideceklerdir. Ve hafta boyunca Datça’daki fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak orada olduklarına Ezgi’nin annesini inandıracaklardır.

MEL-UN

İçine şeytan giren küçük bir kızın başına gelen paranormal olayların anlatıldığı filmi Mustafa Kara ve İsmail Gürbüz yönetiyor.

Annesi izin vermiştir ancak bir şartı vardır, Ezgi’nin ergenlik çağındaki kardeşi Mustafa da onlarla birlikte bu tatile katılacaktır.