Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın uyguladığı Toplum Yararına Çalışma Programları (TYP) kapsamında gerçekleştirdiği projelerle hem insanların iş sahibi olmasını sağlıyor, hem de Belediye bütçesinden tek kuruş ödeme gerçekleştirmeden sağlanan iş gücüyle önemli çalışmalara imza atıyor. 

2009 yılından itibaren toplamda 27 ayrı Toplum Yararına Çalışma Programı Projesine imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu projelerde 5 bin 395 kişinin geçici istihdam edilmesini sağladı. Büyükşehir Belediyesi’nin halen sürdürmekte olduğu 4 ayrı proje kapsamında da 2 bin 105 kişi geçici olarak istihdam ediliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından halen sürdürülmekte olan Büyükşehir Belediyesi Çevre Temizliği Projesi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Projesi, Büyükşehir Belediyesi Genel İş Projesi ve TİSKİ Çevre ve Altyapı Projesi ile Belediye bütçesinden ödeme gerçekleştirilmeden ciddi çalışmalara imza atılıyor.

Söz konusu projeler kapsamında istihdam edilen personeller bu kapsamda altyapı hizmetlerinin sağlıklı yürümesi için önem arz eden kanaval temizliği, park ve bahçeler ile orta refüj temizliği, yol bakım-onarım ve yapım çalışmaları gibi alanlarda görevlendiriliyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şu an 4 ayrı Toplum Yararına Çalışma Projesini sürdürmekteyiz. Projelerimizde kadın ve engelli istihdamına önem veriyoruz. Emekliliği yaklaşan hemşehrilerimizin bu projeler sayesinde günleri tamamlamalarına vesile oluyoruz. Ayrıca bu sayede şehrimizde önemli çalışmalara imza atıyoruz. Devam etmekte olan projelerimiz ile çevre ve altyapı çalışmaları icra ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere her zaman destek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, İŞKUR Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.