Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, protokolün birçok meselenin çözümünde rol oynayacağına inandığını belirtti. Soylu Soylu, "Bugün imzalayacağımız işbirliği anlaşması ilişkimizi daha da güçlendirecek, derinleştirecek ve karşılıklı çok daha verimli bir hale getirecektir." dedi.

Bakan Soylu, “İşbirliği anlaşmasının iki ülke arasında özellikle hem çalışma hem sosyal güvenlik hem deistihdam alanında iyi bir başlangıç olacağını ve bugüne kadar bazen akamete uğramış çeşitli vesilelerle önümüzde duran birçok meselenin çözümünde rol oynayacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ise Türkiye'nin sosyal güvenlik alanında dünyaya örnek olacak tecrübeleri olduğunu söyledi. Saner, " Burada ortak bir hedefimiz var. İnsanımıza daha doğruyu, daha güzeli ve en iyiyi götürme adına sosyal güvenlik alanında ortak olarak yapacağımız bu çalışma, en iyi tecrübeleri paylaşabilmeyi içerecektir." ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYENİN ACISI BİZİM ACIMIZDIR 

Saner, "Kalkışmadan sonra hükümetinizin ve tabii ki sizlerin ortaya koyduğu kararlılığın tüm dünya tarafından takdir edilmesi gerektiğine olan inancımı belirtiyorum. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde halkın seçtiklerinin ancak halkın takdiriyle görevden alınması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin acısının kendileri için daha büyük acı kaynağı olduğunu dile getiren Saner, "Sizin almış olduğunuz bu terör örgütü kararını ilk bakanlık kurulunda biz de terör örgütü ilan ederek, sizlerin bu yoldaki duruşunuza katkı koyduğumuza inancımı ifade etmek istiyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim