Okutan, partinin ismiyle ilgili olarak, "İyi; insanı, yeniliği, iyilik kültürünü işaret ediyor, hakkı, onuru, kişi hak ve özgürlüklerini, insan olmayı, eşref-i mahlukat olmayı hatırlatıyor. İyi; kadın erkek, büyük küçük demeden sevgiyi ve saygıyı hak etmeyi ve bunun için her türlü fedakârlığı öngördüğümüzü ifade ediyor. İyi; hangi ırktan, hangi dinden ve hangi siyasi görüşten olursa olsun saygıyı hak etmeyi, fiziki, biyolojik ve ruhsal gelişim özgürlüğüne, duygularına ve düşüncelerine saygı ve hürmeti vurguluyor. İyilik; bizim savaşı, dövüşü, kavgayı ve kötülük düşüncesini ötelediğimiz, nurani melekeleri tercih ettiğimizin vurgusudur.

İyilik; Yardıma muhtaç olanlara, engellilere, yaşlılara, doğaya, hayvanlara hizmet etmeyi, onları korumayı ve kollamayı; kurda, kuşa, hastalara, gariplere, fakire ve fukaraya velhasıl yardıma muhtaç olanlara hizmeti esas almayı vurguluyor. İyilik; bu manada vakıflar, aşhaneler, hanlar, hamamlar, kuş evleri gibi kurumsal mekanlar inşa ederek, kimsesizlerin kimsesi olma kültürüdür. İYİ Parti’nin yeniliğe dair de topluma mesajları var. İYİ Parti’nin siyasete girmesiyle birlikte, hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Bu güne kadar dini, milli ve siyasi tüm değerlerimiz üzerinden siyaset yapıldı, değerlerimiz acımasızca sömürüldü ve bunun sonucunda toplum ikiye bölündü. Her şey siyasi rant ve ekonomik ranta çevrildi. Devlet ve milletin değerlerine savaş açıldı ve yıpratıldı. Biz yeni bir dönemi başlatıyoruz. Çalmayacağız, çırpmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz, bölmeyeceğiz ve yıkmayacağız. Biz, birleştireceğiz, bütünleştireceğiz, saygı duyacağız, istişareyi ve devlet aklını hâkim kılacağız." ifadelerini kullandı.

80'E YAKIN ALTERNATİF ARASINDAN

 “İYİ Parti” isminin 80’e yakın alternatif arasından ciddi elemeler yapılarak seçildiğini kaydeden Okutan, "Bizim hareketimiz, ta başından beri iktidara yaranmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyordu. Hareketimizin akim kalması ve zora sokulması için mahkemeler yoluyla, isim tescil, patent hakkı vb. her türlü yol ve yöntemlerle engellenmemiz kaçınılmaz olacaktı. Yani isim 'Türkiyem' olsaydı partinin kurulması zora girecekti. 'Türkiyem' adı altında gölge bir parti kurulması riski mevcuttu. Bunu gördük ve 'Türkiyem' ve 'Merkez Demokrat Parti' gibi isimleri öne çıkararak 'İYİ Parti' ismini ve kuruluş çalışmalarını gizlice yürüttük. Yani bir tür strateji takip edildi. Önümüzdeki engelleri de basın ve kamuoyu zaten takdir edecektir. Parti adını sık sık kamuoyu yoklamaları yaparak test ettik. Orada da 'İYİ Parti', hep önde çıktı. 'Türkiyem' adı ile vereceğimiz mesajları İYİ Parti ile de verebileceğimiz anlaşıldı. İYİ Parti ile hem tarihimiz ve geçmişimizle bir bağ kurduk, hem iyilik kültürü anlayışına vurgu yaptık, hem insanı esas alan, merkeze koyan bir yaklaşımı hem de yeniliği vurgulamış olduk" dedi.