Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ilçedeki olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerini ve HDP İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Kamalak, çözüm sürecinin yanlış mecralarda yürütüldüğünü savundu.

Bölgedeki ziyaretlerini sürdüren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kiraz, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, GİK Üyesi Cafer Şatır, Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve partililer ile birlikte Şırnak’ın Cizre ilçesine geldi.

Kamalak ve beraberindeki heyet, Nur Mahallesi’nde bulunan HDP İlçe Örgütü’nü de ziyaret etti. HDP İlçe Başkanı Ali Akdeniz ve partililer tarafından karşılanan Kamalak ve beraberindekiler, HDP’liler ile birlikte sokağa çıkma yasağı süresinde şiddetli çakışmaların yaşandığı Nur Mahallesi’ni gezerek, vatandaşların sorunlarını da dinledi.

Kamalak, daha sonra ise, beraberindekiler ile birlikte ilçedeki çatışmada hayatını kaybeden 13 yaşındaki Cemile Çağırga’nın Cudi Mahallesi’ndeki baba evini ziyaret edip, ailesine taziye dileklerini sundu. Bir müddet evde Çağırga ailesi ve mahalle sakinleri ile görüşen Kamalak, daha sonra Cizre Öğretmenevi'ne geçti.
Editör: TE Bilişim