Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu’nun katkılarıyla kanser hastalarının ilaçlarını hastane dışından temin etmeleri artık tarih oluyor.

Bu anlamda Hükümet üniversitelere ek bir kaynak aktararak kanser hastalarının hastane dışından ilaç almalarının önünü kesiyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde yapılan ilaç ihaleleri ücretleri geç ödendiğinden kanser ilacının tedariki gecikiyordu. Durum böyle olunca ilaç firmaları ya ihaleye girmiyor ya da ilaçları çok pahalıya satıyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bu yönde bir çalışma başlatarak konuyu çözüme kavuşmasını sağladı. Yapılan çalışma sonucu hükümet üniversite hastanelerine ek bir kaynak aktararak kanser ilaçlarının tedarikini kolaylaştırdı.

Kanser hastaları artık ilaçlarını dışardan almanın önü kesilirken, KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal, üniversite olarak bu yönde büyük bir rahatma yaşadıklarını söyleyerek katkılarından dolayı Bakan Soylu’ya teşekkür etti.


FARABİ HASTANESİ’NDEKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ndeki otopark sorunu çözüme kavuşuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun girişimleri sonucu Farabi Hastanesi yanında yapılması planlanan bin 600 araçlık katlı otoparkın yapımına bu yılı içinde başlanacak. Katlı otopark projesi için Kalkınma Bakanlığı’ndan yaklaşık 50 milyon TL’lik destek gelirken, otoparkın hizmete girmesiyle hastanenin çok önemli sorunu ortadan kalkacak.

KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal, katlı otoparkın yapımına destek veren başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere Kalkınma Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.