Son yıllarda Karadeniz Bölgesi'ne sızma girişiminde bulunan terör örgütü PKK mensuplarının, bölgede son aylarda Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu'da saldırılarda bulundu.

En son Ordu'nun Mesudiye İlçesi'nde geçen Temmuz ayında 3 askeri şehit edip kaçan 5 kişilik PKK'lı grubun yakalanması için özellikle Ordu-Tokat sınırında operasyonlar yoğunlaştı.

Bu kapsamda 4 gün önce Ordu'nun Gölköy İlçesi'nde çıkan çatışmada, 5 kişilik gruptan ayrıldığı ileri sürülen 'Hejan' kod adlı, Bulanık nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Servet İnci girdiği çatışmada ölü ele geçirildi. Bölgedeki diğer 4 teröristin ise 21 plakalı bir araçla kaçtıkları ve yakalanmaları için geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi.

'MOTOSİKLET UYARISI'

Bu arada, Karadeniz'in bazı illerinde saldırıda bulunan PKK'lı teröristlerin eylemlerini bölgede yaymak istedikleri öne sürüldü. Bu kapsamda teröristlerin bölgede keşif yapabilecekleri öğrenildi.

Askeri kaynaklar, teröristlerin keşif için vatandaş, çoban, avcı kılığına girebilecekleri, motosiklet ile araç kullanabileceklerine dikkat çektii. Bu doğrultuda bölgede, yaylada bulunan vatandaşların şüphelendikleri kişi veya araçları ihbar etmeleri istendi. Ayrıca bölgede bulunan PKK'lı grubun yakalanması için operasyonların devam ettiği öğrenildi.