Giresun’un Yağlıdere İlçesi kırsalında, güvenlik güçleri ile PKK’lı bir grup terörist arasında sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ormanlık alana kaçan 3 teröristin peşine düştü.

İHBAR ÜZERİNE BASKIN
Suludüz Yaylası’ndaki bir evden hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine zırhlı araçlarla bölgeye ulaşan askerler, PKK’lı bir grup teröristin görüntüsünü aldı. Bu sırada güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ile PKK’lı grup arasında çatışma çıktı.
ORMANA KAÇTILAR

Bir süre sonra kesilen çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler, sevk edildi. Bölgede kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle ormanlık alana kaçan terörist grubun etkisiz hale getirilmesi için operasyonların güçlükle sürdürüldüğü belirtildi.
ÇANTALARI BULUNDU
Bölgede yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında, terörist gruba ait olduğu sanılan çantalar içerisinde yaşamsal malzeme ele geçirildi. Operasyonlarda özel eğitimli dedektör köpekler de kullanıldı. Giresun ve Gümüşhane kırsalında, terörist gruba ait telsiz kestirmesi de alındı.