Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından jandarmakarakoluna patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında, TSK açıklamasına göre 2 asker şehit oldu, 31 asker yaralandı.

2 TON PATLAYICI İLE İNTİHAR SALDIRISI

Alınan bilgilere göre, saat 03.00 sıralarında Doğubayazıt ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Iğdır karayolundaki KarabulakJandarma Karakoluna yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenlendi.

2 ASKER ŞEHİT, 24 ASKER YARALI

Karakolda büyük çapta hasarın meydana geldiği saldırıda, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu, 24 asker yaralandı.

Yaralanan askerler ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, bir bölümü daha sonra helikopterle Erzurum'a sevk edildi.PKK'lılar, takviye kuvvet ile sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için de karayoluna pusu kurdu.

BİR AMBULANS SALDIRIYA UĞRADI, DİĞERİ KAZA YAPTI

Yaralı almaya giden bir ambulans ise silahlı saldırıya uğrarken, Diyadin ilçesinde bölgeye takviye gelen bir ambulans ise yolda kaza geçirdi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda zırhlı ekip sevk edilirken, polis ise Karabulak köyünde giriş çıkışları kapatarak geniş çaplı operasyon başlattı.

İLÇE SAKİNLERİ DEPREM OLDU SANDI

Olay yerine 17 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe sakinleri, patlamanın etkisi ile deprem olduğunu sanıp dışarı çıktılar.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Ağrı Valiliği basına yaptıgı açıklamada, "2 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında İlimiz Doğubayazıt İlçesine 15 kilometre mesafede bulunan, Iğdır yolu üzerindeki Karabulak Jandarma Karakoluna terör örgütü PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 24 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Kamuoyuna duyurulur" dedi.

Mardin'de de çatışma... 1 şehit!

Öte yandan Mardin'in Midyat ilçesi Gelinkaya beldesinden geçen petrol boru hattına bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında mayın patladı. Bir asker şehit olurken, daha sonra çıkan çatışmada 8 asker yaralandı.

Yaralılar Midyat Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bölgede operasyonlar sürüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mardin'in Midyat ilçesinde, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lıların yola önceden döşediği mayının patlaması sonucu 1 askerin şehit olması, 8 askerin de yaralanmasına ilişkin Mardin Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İlimiz Midyat ilçesi Düzoba Köyü mevkiinde petrol boru hattı bölgesinde muhtemel saldırıları engelleme görevi için devriye yapan askerlerimize Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerce 01/08/2015 Cumartesi günü saat: 22.00 sıralarında yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP) patlatılması sonucu, bir askerimiz şehit olmuş 8 askerimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Hain saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması ve halkımızın huzur ile güvenliğinin sağlanması çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" denildi.