Karne dönemi geldi çattı.

E-okul sistemi ile veliler öğrencilerin notlarını kolayca oturdukları yerden öğrenebilirler.

Öğrenciler de bu sistemden yararlanarak aynı işlemleri gerçekleştirebilecek. E-Okul sistemiyle eğitim kontrol altına alınıyor.

eokul.jpg

PEKİ BU SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Bu sistem ile birlikte veliler internet üzerinden öğrencileri hakkında sınav sonuçları, sınav tarihleri, karne notu ve ne zaman okula gitmediğini görebilmektedirler. Öğrenciler de aynı şekilde bu bilgilere ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak E-Okulun resmi internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Üst tarafta bulunan veli bilgilendirme sayfası giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girdikten sonra resimdeki rakamları da gerekli yere girilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemlerden sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılabilir.

E- OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

E- OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

e-Okul Nedir?
e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

e-Okul nedir? e-Okul üzerinden sorgulama nasıl yapılır?
e-Okul veli bilgilendirme sistemi, 2007 yılının Ocak ayında Milli eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılmış olan bir uygulamadır. Okul yönetim bilgi sistemi olan e-Okul veli bilgilendirme sistemi, tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarındaki tüm öğrencilerin aldığı notları ve devamsızlık gibi bilgilerini kolaylıkla kaydedebilen bir okul sistemidir.
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

Bu sistemden sadece öğretmen ve öğrenciler faydalanabilmektedir. Veli ve öğrencilerin girmesi mümkün değildir. Bu uygulama ile yöneticiler; öğrenci nakil işlemleri, yeni kayıt işlemleri, kayıt yenileme işlemleri ve kayıt silme işlemlerini çok kolaylıkla yapabilmektedir.
E-Okul Tasarımı Yenilendi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış. Peki e-okul sisteminde neler değişti?
-Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.
Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar
Öğrenci Okul No :Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .
E-Okul Giriş:e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .
E-Kаyıt :Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .
E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.