Türkiye'de kaos planlayan odaklar, canlı bomba saldırıları için terörist sevkıyatına hız verdi. PKK'nın Suriye ve Irak'ta eğiterek ülkeye soktuğu teröristler, güvenlik birimlerinin başarılı takibi sonucu bir bir etkisiz hale getiriliyor. İzmir'de katliam yapmayı planlayan PKK'lı grubun yakalanmasının ardından dün de Adana'da bombalı saldırı hazırlığındaki teröristler başarılı bir operasyonla gözaltına alındı. PKK'nın Suriye'deki kolu PYD kontrolündeki Ayn el-Arap (Kobani) kasabasında bomba eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye sokulup Adana'ya gönderildiği belirlenen 5 terörist, başta havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi olmak üzere halkın yoğun olduğu yerlerde 7 bombalı araçla saldırı yapmayı planlıyordu.

TAKİP SÜRDÜ DEPO BULUNDU
Terör örgütü PKK'nın kentte bombalı saldırı yapacağı istihbaratı üzerine il genelinde önlemlerini artıran Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, farklı polis merkezlerinin çevresinde gezen şüpheli iki kişiyi takibe aldı. Zanlıların Adana Havalimanı, polis merkezleri ve Ceyhan Kaymakamlığı çevresinde de keşif yaptıklarını gören polis, teröristlere yakın takibi sürdürdü. Şüphelilerin merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde zaman zaman bir plastik geri dönüşüm deposunu kullandıklarını, kırsaldan kente gönderilen patlayıcıları bu depoda sakladıkları belirlendi.

Adana'da patlayıcıları saklamak için bir geri dönüşüm deposunu kullanan teröristlerin, nemden korumak istediği el bombalarını pirinç kutusunda sakladıkları görüldü.

YÜZLERCE KİŞİYİ ÖLDÜRECEKLERDİ
Depoya operasyon düzenleyen ekipler, keşif yaparken tespit ettiği Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi İhsan O. ile esnaf Mahmut B. ile onlarla hareket ettiği ileri sürülen akraba oldukları belirlenen A.B, Ö.B. ve A.B'yi yakaladı. Depoda yapılan aramada 21 kilogram TNT, 1 kilogram C4 ve 2 el bombası ele geçirildi. El bombalarının nemden korunması için pirinç dolu bir kutuda saklandığı belirlendi. Emniyet Müdürlüğüne götürülerek sorguya alınan şüphelilerden üniversite öğrencisi İhsan O'nun, Suriye'nin Ayn el-Arap (Kobani) kasabasında bomba eğitimi aldığı tespit edildi. Zanlıların, 7 bomba yüklü araçla havalimanı, kaymakamlık binası, polis merkezi ve halkın yoğun olduğu yerlerde eylem yapmak istediği kaydedildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Editör: TE Bilişim