KENGER SAKIZI NEDİR? 

Türkiye’nin birçok bölgesinde yetişen kenger sakızının faydaları hakkında bilgi veren aktar Abdullah Yakar, kenger sakızının dişleri beyazlattığını belirtti.
Kenger sakızının özellikle Anadolu’da çok sık kullanıldığını ifade eden Abdullah Yakar, “Ülkemizin birçok bölgesinde doğal olarak yetişen kenger şifa yönü çok olan bir bitkidir. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde bol miktarda bulunur. Kenger otu, sebze olarak kullanıldığı gibi, köklerinden elde edilen sakız da kullanılır. Kenger sakızı olarak anılan sakız Anadolu’da oldukça yaygındır. Sık kullanılan ve bilinen bir sakız türüdür” dedi.
 
DİŞ FIRÇASI GÖREVİ GÖRÜR”
 
Diş ağrıları ve diş eti rahatsızlıklarında kenger sakızının kullanılabileceğini dile getiren aktar Yakar, “Kramp çözücü, hazımsızlığı giderici ve sinirleri güçlendirici özellikleri vardır. Migrene karşı faydalıdır, kan temizleyicidir, terletici ve vücuda rahatlık verici özelliği vardır. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Çiğ olarak tüketildiği gibi yemeği, salatası ve turşusu da yapılır.