AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Metin Dişli ifadesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dişli’nin ifadesi özetle şöyle:

SONU ERDELHUN GİBİ OLUR

“Saat 19.30-20.00 sıralarında Genelkurmay Başkanı Emir Subayı ya da özel kalem müdürü aradı. Saat 20.00’de Genelkurmay Başkanlığı’na gittim. Kapıda özel harekât giyimli iki kişi beni bekliyordu. Bu kişiler yönetimi devraldıklarını, Genelkurmay Başkanı’nı ikna etmesi için beni çağırdıklarını, ‘ikna olmazsa derdest edip tutuklayacaklarını, sonunun eski Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun gibi olacağını, o yüzden ikna edip bildiriye imza atmasını’ söylediler. Buna karşı çıktım. Bunun üzerine benim de derdest edilip vurulacağımı söyleyerek, beni Genelkurmay Başkanı odasına girmeye ikna ettiler.  Genelkurmay Başkanı’nın odasına girdim. Genelkurmay Başkanı, rutin işlerle uğraşıyordu, bir şeyden haberi yoktu. Kendisine darbe olduğunu yönetime elkonulduğunu söyledim. Genelkurmay Başkanı da ‘Şaka mı yapıyorsun’ yanıtı vererek güldü. Daha sonrasında bina içinden silah seslerinin geldiğini duyduk. Dışarıya çıktığımda Yaşar Güler Paşamın yaverlerinden ya da korumalarından birinin vurulmuş olduğunu gördüm. Hemen gidip durumu Genelkurmay Başkanı’na anlattım. 

DÜŞEN APOLETLERİNİ TAKTIM 

Özel harekâtçı kişiler içeriye girip Genelkurmay Başkanı’nı derdest edip, plastik kelepçe taktılar. Ben buna direndim. Komutanı yerden kaldırdım. ‘O bizim komutanımız’ diye tepki gösterdim. Hatta Genelkurmay Başkanı’nın yere düşen apoletlerini yerine taktım. Alçak uçuş yapan uçakların bombalama yaptıklarına ilişkin sesler gelmeye başladı. Darbecilerle görüşüp, Genelkurmay Başkanı’nın güvenli bir yere götürülmesini ilettim. Helikoptere bindik, Akıncılar Üssü’ne geldiğimizi fark ettik. Akın Öztürk’ün kesinlikle bu girişimle alakası yoktur. Bu işin mağduruyum. Darbe listesinde neden ismimin geçtiğini bilmiyorum, şikâyetçiyim.”

ŞABAN DİŞLİ: BİRAZ BENİMLE EMPATİ YAPIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, darbe girişimi nedeniyle gözaltında olan kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli için, “Ne söylememi istersiniz, biraz benimle empati yapın” dedi. Partisinin dünkü Meclis grubuna gelen Dişli, gazetecilerin soruları üzerine, “Partimden bana beklemem gerektiği söylendi. Bu ülkenin, bu partinin,Cumhurbaşkanı’nın emrindeyim. Görevimi niye bırakayım” diye konuştu.