Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayları Sinan Oğan ve Koray Aydın CNN Türk’te 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan’ın konuğu oldu. Ahmet Hakan'ın sorularını cevaplandıran 'muhalif' liderler kurultay süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Sinan Oğan "Delegelerimizin imzası bizim şerefimizdir. Şerefimizi korur gibi delegelerimizin imzasına sahip çıkacağız!" dedi.

MHP Iğdır Milletvekili Oğan, “Biz artık muhalif değiliz. Muhalif olan genel merkez. 2018’de değil, hemen kurultaya gitmek lazım" ifadelerini kullandı. Sinan Oğan, Türkiye’nin ne pahasına olursa olsun Suriye’deki Türkmen varlığını koruması gerektiğini de ekledi.

Koray Aydın ise, "Biz bu partinin kendine has özellikleriyle, rengiyle, kokusuyla kendi kök değerleri üzerinden ayağa kalkmasını istiyoruz. MHP’nin başkalaşmadan, kendi olduğu gibi oturduğu fikri alanın üzerine doğru yapılanarak Türkiye’nin şu zor şartlarında en çok ihtiyaç duyulan siyasal hareket olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla iyiyi, güzeli, mükemmeli arıyoruz" dedi.

Kimseyle sürtüşmediklerini anlatan Aydın, "Kimseyle sürtüşme üzerine dayalı bir mücadelemiz yok; ne Sinan Beyle ne diğer arkadaşlarla ne genel merkezle. Orada oturanlar da bizim arkadaşımız. Gördüğümüz yerde sohbet ediyoruz, öyle olmalıyız" diye konuştu.

MHP’de kongre talebini mahkemeye taşıyan muhaliflerden Sinan Oğan ve Koray Aydın, CNNTürk’te Ahmet Hakan Coşkun’un sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk oldu.

GENEL BAŞKANIMIZ MAHKEMEYİ GÖSTERDİ

Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi eleştiren Oğan, "Sayın Genel Başkanımızın kurultay salonu yerine mahkeme salonlarını bize adres göstermesi üzerine mahkemeye gittik” diye konuştu.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN BİR DAKİKA BEKLEYECEK VAKTİ YOKTUR

Partideki mevcut sistemden herkesin memnun olduğunu bir tek Ülkücülerin memnun olmadığını savunan Sinan Oğan, "Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreç Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarına en çok ihtiyaç duyulan süreç. Türk milliyetçilerinin değil 2018’i, bir dakika dahi bekleyecek vakti yoktur” dedi.

ARTIK MUHALİF OLAN GENEL MERKEZ

"Delegelerimizin imzası bizim şerefimizdir. Şerefimizi korur gibi delegelerimizin imzasına sahip çıkacağız" diye devam eden 24. Dönem MHP Iğdır Milletvekili Oğan, “Biz artık muhalif değiliz. Muhalif olan genel merkez. 2018’de değil, hemen kurultaya gitmek lazım" ifadelerini kullandı. Sinan Oğan, Türkiye’nin ne pahasına olursa olsun Suriye’deki Türkmen varlığını koruması gerektiğini de ekledi.

Editör: TE Bilişim