Yeni parti kurulmasının sadece kendi değerlendirmesi olmadığını ve bir süredir siyasetin gündeminde bulunduğunu vurgulayan Aydın, "Demokratik muhalefet kanallarının tıkanması halinde, ayrılıkların ve yeni oluşumların gündeme gelmesi siyasetin doğası gereğidir" ifadesini kullandı.

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALAR

Parti içi muhalefete dönük anti demokratik tutumuyla MHP Yönetimi'nin  yeni parti fikrinin ve yeni oluşumların teşvikçisi olduğuna işaret eden Aydın, "MHP olağan kurultay süreci, tıpkı olağanüstü kurultay süreci gibi, ne yazık ki, çok kötü yönetilmektedir. MHP ile üyelik dışında herhangi bir bağı olmayan kişiler delege yazılırken ömrünü bu davaya adamış ülküdaşlarımızın üyelikleri silinmektedir. İhraçlar, görevden almalar ve parti üyeliğinden kaynaklanan hakların kullanılmasına bile tahammülsüzlükler MHP’yi göz göre göre tasfiyeye sürüklemektedir. Kongre kazanma hırsıyla, partimizle alakası olmayan kişiler eş, dost, akraba bağı esas alınarak üye, delege ve üst kurul delegesi yapılmaktadır. Her şeye rağmen demokratik cesaret gösterip aday olan ve kazanan ülküdaşlarımızın kongreleri iptal edilmekte, seçilen yönetimler görevden alınmaktadır" dedi.

"GİDİŞAT İYİ DEĞİLDİR"

Koray Aydın şöyle devam etti: "'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyen büyüklerimize nispet yaparcasına, MHP’de insanları kazanma yerine; kaybetme, ihraç etme ve ötekileştirmeye hız verilmiştir. Arınma adı altında parti içi muhalefete yapılanlar, adeta bir sürek avına ve nihayet zulme dönüşmüştür. MHP ve Ülkücü Hareket’in genleriyle oynanmakta, başkalaştırılmakta ve nihayet MHP, MHP olmaktan çıkarılmaktadır. MHP yönetimi, ülküdaşlık hukuku ve demokrasi ile bağdaşmayan bu davranış şeklini bir kenara bırakmalı, hiç olmazsa olağan kongre sürecinde demokratik yarışın önünü açmalıdır. Bu tarihi uyarı ve tavsiyelerimizi dikkate almaması halinde, ayrılma, bölünme ve parçalanmaların vebalinde MHP yönetimi de önemli bir pay sahibi olacaktır. Özetle, MHP açısından bu gidişat iyi değildir. Bu kötü gidişatı görmemek için,  insanın basiretinin bağlı olması lazımdır. MHP’deki çizgimizden sapmadan, ülkemiz ve ülkümüz adına doğruları söylemeye ve davamıza sahip çıkmaya devam edeceğim."