Taslak parti programına, özellikle milliyetçi kesimden tepkiler geldiğine işaret eden Koray Aydın, "Bu program adı üzerinde taslak. Tartışılıyor, tartışılacak. Biz konuşan Türkiye istiyoruz. Partimizin programı toplumun her kesimine hitap eden ve her kesimin asgari müşterekte birleştiği bir program olacaktır. Biz, teslimiyetçi olmadık, olmayız, üniter yapıdan da vazgeçmeyiz. Bu böyle biline" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ÇIKARI İÇİN

İktidara yakın ve bazı kesimlerin yeni partiyi ABD'nin desteklediği, hatta parti programının ABD patentli olduğu şeklinde dedikodular ürettiğini öne süren Koray Aydın, "Biz iktidar uğruna, para bul için görüş değiştirseydik, çoktan değiştirirdik. Biz, kuvai milliye ruhuyla bu hareketi başlattık, dış ülkelerle ilişkilerimiz de Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda olacaktır" dedi.

ANKETLERDE YÜZDE 25

Türkiye'nin dört bir yanında anketler yaptırdığını kaydeden Aydın, "Bazı kentlerde mesela İzmir'de şimdiden yüzde 35'e çıktık. Büyük kentlerde yüzde 25 bandındayız. Parti kurulduktan sonra, bu oran daha da yükselecektir. Yeni parti MHP çizgisinde bir parti olsa idi, mücadelemizi orada yapardık. MHP muhalefette kalmayı, biz ise iktidar olmayı hedefliyoruz" dedi.

YENİ PARTİ KORKUTTU

AKP'deki kavganın nedenlerinden birinin yeni partinin yükselişi olduğunu öne süren Aydın, "AKP bundan sonra ne yaparsa yapsın, sonun yaklaştığını önleyemeyecektir. Türk halkı, artık olan biteni görüyor ve yaşıyor. Türkiye her geçen gün meçhule doğru sürükleniyor. Türkiye'yi bu kötü gidişten kurtaracak olan kuvayi milliye ruhudur, yeni partidir. AKP'nin sıkıntısı, yeni partinin yükselişidir" ifadelerini kullandı.  

MHP'NİN DEVAMI DEĞİLİZ  

Trabzon başta olmak üzere bazı kentlerdeki örgütlenmede müdahil olmayacağını, ancak görüş bildireceğini ifade eden Koray Aydın, "Yeni partide elbette yıllarca beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımız da yer alacaktır. Onları dışlama diye bir olay olmayacaktır. Ancak, partimize hiçbir zaman bir partinin devamı izlenimini verdirmeyeceğiz. Onun için, ANAP'ta, DP'de, CHP'de hatta AKP'de siyaset yapmış kardeşlerimiz de partimizde yer alacak ve etkin olacaklardır" şeklinde konuştu. "Teşkilatları kurmak ve yönetmek büyük sorumluluk ister" diyen Aydın; 'Herkesi memnun edemezsiniz. Yeni partide benim, onun, bunun adamı olmayacak, halkın sevdiği, liyakatli insanlar olacak. En az hata ile bu görevi yapabilirsek ne mutlu bize. Kurucu il başkanlığına getirilecek arkadaşlarımız milletvekili adayı olmayacak" diye konuştu. (kuzeyekspres)

Editör: TE Bilişim