Sınavın ardından adaylar soruların, cevapların ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. Adaylar sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

KPSS lise düzeyi ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı. KPSS lise düzeyi ortaöğretim sınav soru ve cevapları ÖSYM tarafından sınavdan bir kaç saat sonrasında açıklandı. Ancak sınav sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz dönemlerin sınavların sonuç tarihleri ve ÖSYM sınav takvimine bakıldığında sonuçların 15-22 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan sınav sonrasında adaylardan aldığımız yorumlar ve geri bildirimlerde bazı adaylar sınavın zorluğundan bahsederken bazı adaylar ise soruların kolay ancak bir kaç sorunun belirleyici nitelikte olduğunu ifade ettiler. 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KPSS ortaöğretim sınavlarının ne zaman açıklanacağına dair resmi kurumlardan henüz bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz dönemlerin sınavların sonuç tarihleri ve ÖSYM sınav takvimine bakıldığında sonuçların 15-22 gün içerisinde açıklandığı göze çarpıyor. Ancak, KPSS sonuçları sınava giren kişi sayısına bağlı olarak gecikebiliyor. 3,5 milyona yakın adayın ve 550 bin kişinin görev yaptığı düşünülünce bu yıl 20 Kasım’da gerçekleşen sınavın sonuçlarının gecikebileceği yapılan yorumlar arasında.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLAR NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Memur olup olamayacaklarını merak eden adaylar, KPSS ortaöğretim genel yetenek ve genel kültür sorularına verdikleri doğru yanıtlara göre aldıkları sonuçları T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sonuç belgelerinde adayların verdikleri doğru ve yanlış cevap sayısı bilgisinin yanı sıra KPSS puanları yer alacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Memur adaylarının en az sınav sonuçları kadar merak ettikleri bir diğer konu da tercihlerin başlayacağı tarih oldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak, net bir tarih var mı? KPSS ortaöğretim sonuçları her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. İşlemi hiçbir ücret ödemeden yapabilecek olan adaylar, tercihlerini kılavuzu ve açılan kadroları baz alarak gerçekleştirebilecekler. Sonuçlar gibi tercihlerle ilgili de resmi bir açıklama gelmedi ancak tercihlerin başlayacağı tarihin ÖSYM resmi sitesinden duyurulması bekleniyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

KPSS sonuçları için gün sayan memur adayları, soru ve cevapların yayınlanmasının ardından yaklaşık puanlarını hesaplamanın yollarını araştırmaya başladı. İşte, tahmini puanını öğrenmek isteyen adaylar için KPSS hesaplamanın adımları...

KPSS puanın hesaplanmasında o yıl sınava giren öğrencilerin her bir test için ayrı ayrı aritmetik ortalama ve standart sapma değerleri ile testlerden yapılan maximum netler belirleyici olmaktadır. Bu değerler bilinmeden o yıla ait puanların hesaplanması mümkün değildir. Pek çok memur adayının girdiği sınavda 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür olmak üzere toplamda 120 soru soruluyor, 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

KPSS SINAV YORUMLARI

20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan sınav sonrasında adaylardan aldığımız yorumlar ve geri bildirimlerde bazı adaylar sınavın zorluğundan bahsederken bazı adaylar ise soruların kolay ancak bir kaç sorunun belirleyici nitelikte olduğunu ifade ettiler. 

6 Milyon KPSS adayına kötü haber:

Başbakan Binali Yıldırım "Bir kere şu anda kamunun ihtiyaçları bize geliyor. Başbakanlığa geliyor. Yeni araç, bina, personel alımı. Merkezden koordine ediliyor. Mecbur kalmadıkça yeni personel almayacağız. Öğretmen ve güvenlik görevlileri onlarla ilgili, polis jandarma korucu bunlarla ilgili belirlediğimiz bir şey var.  Eldeki personelin ihtiyaç fazlalarını ihtiyaç olunan yerlere kaydıracağız." şeklinde açıklama yaptı