TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, sık sık milletvekillerini, Başkanlık  Divanı kürsüsünün ve kabinlerin önünü boşaltmaları için uyardı.  Aydın, TBMM İdare Amirleri ve Katip Üyeler dışında kimsenin kürsü  önünde olmamasını isteyerek, "Oylamanın gizliliği ilkesine hep birlikte riayet  ediyoruz. Hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.  
 
Genel Kurulda çok sayıda CHP milletvekili, AK Parti'li  milletvekillerinin oy kullanmasını cep telefonlarıyla görüntüledi. CHP milletvekilleri, bazı AK Parti'li milletvekillerinin oyunu gizli kullanmadığını ileri sürerek, tepki gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanvekili Aydın ve divan üyeleriyle tokalaştıktan sonra oyunu kullandı. Bu arada, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'li milletvekillerinin  yoğun ilgisiyle karşılandı. Milletvekilleri, Yıldırım ile fotoğraf çektirdi.
 
Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından tasnife geçildi. Yapılan sayımda 338 evet, 134 red, 2 çekimser, 1 geçersiz ve 5 boş oyla Anayasa değişiklik teklifinin maddelerinin Meclis'te görüşülmesinin önü açılmış oldu. 

Editör: TE Bilişim