Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Doğu Karadeniz'de salı gününden itibaren fırtınanın etkili olmasının beklendiği belirtilerek "Doğu Karadeniz'de rüzgarın Salı günü sabah saatlerinden itibaren batısında batı ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın Batı Karadeniz'in batısında aynı gün akşam saatlerinden sonra, Doğu Karadeniz'in doğusunda Salı günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor" denildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada ayrıca yurdun Doğu Akdeniz bölümünde yerel kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu. Açıklamada yağışların gökgürültülü sağanak şeklinde meydana gelebileceği belirtilerek "Bu akşam ve gece saatlerinde Adana'nın kuzey ve doğusu, Osmaniye, Hatay'ın kuzeybatı ilçeleri (İskenderun, Dörtyol, Belen ve Erzin) ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

DOĞU KARADENİZ KIYILARI VE ARTVİN İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Fırtına uyarısı yapılan Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin'de de kuvvetli yağışların etkili olmasının beklendiği kaydedilerek ani sel ve su baskını gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarı yapıldı. Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada Karadeniz'in Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ilçelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtilerek "Bu gece ve yarın, Doğu Karadeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan riski vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

Editör: TE Bilişim