Malatya'da engellilere tablet dağıtıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan "Engelsiz Bilişim Projeleri İşbirliği Protokolü"nce yürütülen "3. El Projesi" kapsamında 15 engelli öğrenciye tablet bilgisayar hediye edildi.
Öğretmenevinde düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, engellilik durumunun dünyanın genel bir problemi olduğunu ve hem ülkeye hem de Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı 150'den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirildiğini ifade ederek, "Bu etkinliklerin ana hedefi, engelli insanların sosyal hayatta fırsat eşitliklerini temin etmek ve eşitliği idame ettirmektir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak sorunlarını çözmeye kifayet etmez. Onlara yardımcı olmak istiyorsak onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek, onlara fırsat eşitliği sağlamak ve ihtiyaçlarını gözetip her alanda saygı göstermek durumundayız" diye konuştu. 
Konuşmanın ardından, Vali Kamçı ve diğer ilgililer, 15 engelli öğrenciye erişebilirlik cihazı ve tablet bilgisayar dağıttı. 
Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce finanse edilen "Öğrenciler Avrupa Birliği'ni Öğreniyor Projesi" kapsamında Malatya'da tüm ortaokul ve liselerin 7, 8 ve 9. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen "Bana AB'yi Anlat" konulu resim, öykü ve slogan kategorilerinde dereceye giren 9 öğrenciye ödülleri verildi.