Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda şehit düşen uzman çavuşlar Hakan Duygal, Sinan Oruç ve Serdar Yıldırım için Selen Kışlası'nda düzenlenen askeri törene katıldı.

Orgeneral Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile törenin yapılacağı Selen Kışlası'na geldi.

Tören alanındaki Şehit Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın Mardin'de vatani görevini yapan kardeşi Sercan Yıldırım'ın yanına gelen Orgeneral Akar, taziye dileklerini iletti.

Komutanların alandaki yerlerini almalarının ardından şehitler için düzenlenen askeri tören başladı. Ambulanslardan alınan şehit uzman çavuşların naaşları askerler tarafından omuzlarda taşınarak katafalklara konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

"Söz konusu vatan olunca hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaz"
Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Yarbay Kubilay Karadeniz, söz konusu vatan olunca hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını ve binlerce şehit verildiğini belirterek, "Şehitler birlik ve bütünlük, yurt sevgisi, özgürlük ve bağımsızlığın birer simgesidir." dedi.

Konuşmadan sonra okunan duanın ardından şehitlerin naaşları askerler tarafından katafalklardan alındı. Omuzlarda dualar eşliğinden ambulanslara taşınan şehitlerin cenazeleri daha sonra Selen Kışlası'ndan memleketlerine uğurlandı.

Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti, 70. Mekanize Piyade Tugayı'na geçti. Komutanlar burada Nusaybin'deki terör operasyonuna ilişkin yapılan değerlendirme toplantısına katıldı.