Mark Zuckerberg 9.oldu işte dünyanın en zengin insanı.

Facebook hisselerinin halka arzından sonra dün, şirket kendi tarihindeki en büyük hisse yükselişini yaşadı. Mark Zuckerberg’in kurucusu, aynı zamanda CEO’su olduğu Facebook’un piyasa değeri 275 milyar dolara (yaklaşık 745 bin TL) çıktı. Standart and Poors (S&P) adlı kredi derecelendirme şirketinin yaptığı pazar endeksi sıralamasına göre Zuckerberg, bu yükseliş sonrasında dünyanın en zengin ilk 10 kişisinden biri oldu. Zuckerberg, IKEA’nın CEO’su ve kurucusu olan İsveçli iş adamı Ingvar Kamprad’ı geride bırakıp 9.luğa yükseldi.
FACEBOOK NEDİR?
Kendisini ‘ sosyal ağ’ olarak tanımlayan Facebook, 2006 yılından bu yana tüm dünyada kullanılıyor. Her yıl 170 milyon kişinin daha hesap açtığı Facebook’un aktif kullanıcı sayısı 1 milyar 250 milyona ulaştı.
İlk olarak Harvard Üniversitesi öğrencilerine hizmet veren bu sosyal ağ, artık dünyada her 6 kişiden birinin kullandığı bir site haline geldi. Şirketin kurucusu Mark Zuckerberg bu büyümeyle birlikte, lnstagram ve Whatsapp gibi tutulan başarılı uygulamaları da satın aldı. 
Editör: TE Bilişim