Trabzon Ortahisar Belediye Meclisine gündem dışı olarak MHP Grubu, her ayın ilk toplantısında İstiklal Marşı ve bir dakikalık saygı duruşu önergesi sundu. Fakat hassasiyetle karşılanmasını beklerken önergenin tartışma konusu yaratması dikkat çekti.

MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Biz bununla ilgili 2 ay önce sözlü önerge vermiştik. Amacı zaten açık açık yazıyor. Bağımsızlığın sembolü ulusal marşımızla ve bugünlere gelmemizin sağlayan şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu istiyoruz” dedi.

Bunun üzerine söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Seyfullah Kınalı ise, “Bazı yerlerde insanlar kendini ispat etmek ister. Trabzon halkının istiklal marşıyla sıkıntısı yoktur bunu dünya alem biliyor. Dolayısıyla bunla ilgili kompleksimiz yok. Bazı doğruyu söylediğinde bu vatan düşmanı, bayrak düşmanı diyorlar. Biz Allah’a şükür abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun. Bir şey çok tekrarlanırsa ayağa düşer” diye konuştu.

Bu konuşmanın üzerine tekrar söz alan Çakıroğlu tepki göstererek, “Her ay yaptığımız çalışmaları 30-35 dakika aktarıyorsunuz biz de teşekkür ediyoruz. Bağımsızlığımızın sembolünü 30 saniye ve bizim için şehit olan insanlar için 1 dakika ayakta kalmamız mı rahatsızlık mı veriyor? Bir şey çok tekrarlanırsa değerini mi kaybeder. Fatiha suresini günde 40 defa okuyoruz. Bir konserde 10. Yıl marşı için gösterdikleri tepkiyi İstiklal Marşı için de göstermelerini beklerdim” diye konuştu.

Gündem dışı sunulan İstiklal Marşı önergesi oy çokluğuyla reddedildi

Editör: TE Bilişim