Meryem Uzerli yeni dizisinin adı ve hangi kanalda saat kaçta ve hangi kanalda oynayacağı.

Mühteşem Süleyman dizisi ile ünlenen Meryem Uzerli ara verdiği dizi setlerine bomba gibi dönüyor.Başarılı oyuncu bu sefer iki süper proje ile hayranlarıyla buluşuyor. Meryem Uzerli Muhteşem Yüzyıl adlı dizide beraber rol aldıkları İbrahim Paşa rolündeki Okan Yalabık ile yeniden bir araya geliyor.



Güzel oyuncu Meryem Uzerli geçtiğimiz günlerde çekimi yapılan ve başrollerinde Belçim Bilgin ve Ozan Güven’inde yer aldığı ‘Annemin Yarası’adlı filmden sonra şimdi de sürpriz bir dizi için eski rol arkadaşı Okan Yalabık ile yeni bir dizide yeniden bir araya geliyor.İkili yeni projede bir araya gelecek ve ikilinin bu durumdan gayet memnun olduğu gözlerden kaçmadı.

MERYEM UZERLİ KİMDİR?
12 Ağustos 1983 tarihinde, 4 çocuklu bir ailenin en küçük veikinci kızı olarak Almanya Hessen’in Kassel Şehri’nde Türk babadan ve Almananneden dünyaya gelmiştir. İlerleyen yaşlarında Hamburg’a yerleşmiş veSchauspiel Studio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi almıştır.
İki ağabeyi ve bir ablası vardır.Oyuncu 8 ay sürenseçmeler sonrasında Meral Okay‘ın yazdığı, Timur Savcı’nın yapımcılığınıyaptığı 2011 yılının dizilerinden olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisindeHürrem Sultan rolünü canlandırmıştır.
Uzerli, aynı zamanda Almanya’da birçok dizide ve birçokfilmde rol almış bir oyuncudur. Ana dili Almanca olan genç oyuncu, aynı zamandaiyi derecede İngilizce biliyor. Türkçesi ise bugün oynadığı Muhteşem Yüzyıldizisinde canlandırmış olduğu Hürrem Sultan’a paralel olacak kadar gelişmiştir.
Timur Savcı’nın yapımcılığını üstlendiği ve senaryosunuMeral Okay -ölümünün ardından Yılmaz Şahin- ’ın yazdığı Muhteşem Yüzyıl adlıdiziye bir Hürrem Sultan seçmek için Türkiye’de bütün oyuncu ajansları, bütüntiyatro kurslarından oyuncular seçilerek onlar arasında eleme yapılmıştır.Uzerli, aralarından en uygunu görüldü ve Almanya’dan çağırılarak Hürrem Sultanrolünü üstlendi.
2011 yılında Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadınoyuncu, ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü’ne layık görülmüştür. 2012 yılındaise Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.
Genç oyuncu, 2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye’ninreklam yüzü olmuştur ve birçok Elidor reklamında oynamıştır.
2013 yılında Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem Sultan karakterinicanlandıran Meryem Uzerli, tükenmişlik sendromu hastalığına yakalanıp dizidenayrılmıştır.