Minik Bade, Yomra ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Erasmus Hastanesi'nde ilik nakli bekleyen 4 yaşındaki Bade Çakır için tüm hemşehrileri seferber olmuş ancak ilik bulunamadığı için minik Bade önceki gün hayatını kaybetmişti. Minik Bade için memleketi Yomra ilçesinde Cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Minik Bade’nin tabutunun üstüne beyaz ayakkabısı ve elbisesi koyulurken, anne Esra Çakır cenaze namazını gözyaşları ile izledi. Muhammet ve Esra Çakır çiftinin 3 çocuklarından en küçüğü olan Bade Çakır’ın cenaze namazına Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzonspor Genel Saymanı Orhan İlarslan, Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, Trabzonspor Mali İşler Koordinatörü ve TS Club Sorumlusu Emre Aksoy ile yakınları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Minik Bade ilçedeki Ocak mahallesindeki aile mezarlığında defnedildi.

Minik Bade’nin babası Muhammet Çakır, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun kendilerini arayarak başsağlığı dilediğini belirterek, “Kızım 4 Temmuz’dan beri kanser tedavisi görüyordu. Kemoterapi fayda etmedi. İlik nakli ihtiyacı Eylül ayının sonunda belirlendi. Bizde sesimizin çıktığı kadar yardım istedik. Ancak ilik naklinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Herkes organ nakli ile karıştırıyor. Onu anlatalım diye çok uğraştık. Ama yetiştiremedik. Başbakanımızın eşi 2 hafta önce bizi ziyaret etti. Ziyaretten sonra Türkiye’de baya patlama oldu. Ama fayda etmedi. Kendileri dün akşam bizi arayarak başsağlığı dilediler” dedi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ise, çok üzgün olduklarını dile getirerek, “Yomra olarak Bademizin derdine derman olmak için kampanyalar düzenledik. Sağolsun vatandaşlarımız gerekeni yaptı. Ancak, uyum sağlayan donör bulunamadı. Çok üzgünüm” diye konuştu.

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Erasmus Hastanesi'nde ilik nakli bekleyen 4 yaşındaki Bade Çakır ve ailesine 2 hafta önce "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunmuş ve minik Bade, Sare Davutoğlu'na süt kutusundan yaptığı kuş yuvasını hediye etmişti.