Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile internette artık son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulama ağı ile birlikte sigorta mükellefleri internet üzerinden son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlıyor. Bu gibi önemli avantajları ve son derece önemli kolaylıklardan yararlanarak, sigorta işlemlerinin internet rahatlığında yapılabiliyor olması vatandaşın sigorta işlemlerinde SGK’ nınonline hizmet uygulamalarına yoğun şekilde ilgi gösterilmesine yol açıyor.

Son dönemlerde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar internete erişim sağlayabildikleri her yerden sigortalarına ilişkin her türlü işlemini son derece pratik ve kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu kurumları içerisinde en geniş online hizmet ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette bulunan resmi web sitesi üzerindeki online hizmetler kategorisi aracılığı ile tüm online hizmet uygulamalarına vatandaş tarafından kolay şekilde erişim sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından birisi olarak öne çıkan ne zaman emekli olurum uygulaması ise sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri soruların başında gelen emekliliklerinin ne zaman olacağına ilişkin olarak doğru ve güncel yanıtlar alabilmesine yardımcı oluyor.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete açmış olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması SSK sigortası mükelleflerine yönelik olarak hizmet veriyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi farklı çalışma alanlarına yönelik olarak hizmet veren 3 farklı sigorta türünün bulunuyor olması ve tüm bu sigorta kollarındaki sigorta işlemleri ve emeklilik şartları farklılık gösterdiğinden dolayı vatandaşın kendi sigorta koluna özel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda hizmete açılan online hizmet uygulamalarını kullanmaları gerekiyor. Bu kapsamda SSK sigortası mükelleflerine yönelik olarak hizmete açılan ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını internet kolaylığında ve rahatlığında öğrenebiliyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulaması üzerinde bazı kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekiyor.

 

 SSK sigortalısının e-devlet sistemi üzerinden de kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmesi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girmesi gereken sigorta bilgilerini en güncel hali ile girerek, en doğru şekilde emeklilik ile ilgili bilgileri alabilmelerine olanak sağlanabiliyor. Bu kapsamda SSK sigortası mükelleflerinin, dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emeklilik uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

 

İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanan sigorta mükellefleri emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebiliyor.

 

Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan SSK sigortalısı olan sigorta mükellefleri SSK emeklilik şartlarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebildiğinden bu uygulamayı son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Sigorta mükellefleri SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri için ne kadar daha hizmet sürelerinin kaldığını, ne kadar daha sigorta prim ödemesinin yapılmasını gerektiğini ve emeklilik yaş haddine ne kadar kaldığını öğrenebiliyor. Bu sebep ile de günümüzde sigorta mükellefleri tarafından ne zaman emekli olurum uygulaması son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.
Editör: TE Bilişim